Österåkers kommuns logotype

Skridskoåkning på sjö- och havsis

Skridskoåkare på is och en fastfrusen stolpe sticker upp genom isen. Strandkant och brun vass till vänster i förgrunden.

När förutsättningar finns plogar kommunen isbanor på Garnsviken, Drängsjön och Sätterfjärden.

Du åker alltid på egen risk

Observera att du alltid åker på egen risk på sjöisbanor, inga sjöisar är helt säkra. Is är färskvara och några garantier kan inte ges. En snötäckt is kan vara förrädisk och förändras snabbt

Det är lätt ta miste på isens kvalitet. Därför är det viktigt att du kontrollerar isen innan du ger dig ut. Isen är ofta svag vid områden som är påverkade av strömmar, till exempel vid tillflöden, frånflöden, sund, uddar, utsläpp och grund.

Det är också vanligt att isen är svag vid broar, bryggor vass och branta klippor. Kom ihåg att vara försiktig och ha ordentligt med säkerhetsutrustning med dig ut på isen. Framåt vårkanten när dagsmejan kommer kan det vara extra osäkert. Åk gärna i sällskap med andra personer.

Mer information om säkerhet på isen

Mer information om säkerhet på isen hittar du på webbplatsen Issäkerhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som bland annat Svenska livräddningssällskapet står bakom.

Åk skridskor i ishall

Här hittar du information om ishallar i Åkersberga och när de är öppna för allmänhetens åkning.

Fritidsförvaltningen
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
foreningsmail@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad: