Skridskoåkning på sjö- och havsis

När förutsättningar finns plogar kommunen isbanor på Garnsviken, Drängsjön och Sätterfjärden.

Skridskoåkare på is och en fastfrusen stolpe sticker upp genom isen. Strandkant och brun vass till vänster i förgrunden.

Observera att du alltid åker på egen risk på sjöisbanor, inga sjöisar är helt säkra. Is är färskvara och några garantier kan inte ges. En snötäckt is kan vara förrädisk och förändras snabbt.

Isens tjocklek 9 februari 2023. Observera att denna information endast är dagsaktuell och att tjockleken förändras snabbt.

  • Domarudden 17 cm
  • Garnsviken 15 cm
  • Fiskartorpet Sätterfjärden 10 cm

Det är lätt ta miste på isens kvalitet. Därför är det viktigt att du kontrollerar isen innan du ger dig ut. Isen är ofta svag vid områden som är påverkade av strömmar, till exempel vid tillflöden, frånflöden, sund, uddar, utsläpp och grund.

Det är också vanligt att isen är svag vid broar, bryggor vass och branta klippor. Kom ihåg att vara försiktig och ha ordentligt med säkerhetsutrustning med dig ut på isen. Framåt vårkanten när dagsmejan kommer kan det vara extra osäkert. Åk gärna i sällskap med andra personer.

Mer information

Mer information om säkerhet på isen hittar du på webbplatsen Issäkerhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som bland annat Svenska livräddningssällskapet står bakom.

Mer information om ishallar och allmänhetens åkning.

Håll dig uppdaterad om aktuellt läge i Österåker bland våra nyheter.

Fritidsförvaltningen
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
foreningsmail@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad: