Österåkers kommuns logotype

Golfbanor

Golfskor och boll inför en putt på green

Du som är intresserad av golf har flera utmaningar i Österåker. Du kan till exempel välja världsbanan Ullna eller Österåkers GK:s golfbanor, där flera elittävlingar har spelats.

Österåkers golfklubb

På Österåkers golfklubb finns två 18-hålsbanor, Öster by Stenson, som invigdes i augusti 2019, och Västerled. Dessutom byggs en korthålsbana med nio hål. I planerna finns även en ombyggnation av Västerled.

Västerled är en klassisk mästerskapsbana och Öster har byggts om till en parkliknande bana med vita bunkrar. Österåkers GK har stått värd för flera stora mästerskap. Såväl Annika Sörenstam som Laura Davies och Raquel Carreido har segrat på Österåkers golfklubb. På klubben finns goda träningsmöjligheter med driving range, två stora puttinggreener samt en inspelsgreen.

Mer om Österåkers golfklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Åkersberga golfklubb

Åkersberga golfklubb är en omväxlande och utmanande bana. Målsättningen är att alla spelare oavsett spelstandard ska hitta en utmanande bana och kunna variera svårighetsgraden. Banan omges av urglesad skog, och runt banan finns även betande av får. Banarkitekt Bengt Lorichs har utnyttjat naturen när han skapade golfbanan.

Åkersberga golfklubb driver en stor junior- och knatteverksamhet. På området hittar du också ett klubbhus med reception, shop, kansli och en restaurang. Här finns också konferenslokaler och omklädningsrum.

Mer om Åkersberga golfklubb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ljusterö golfklubb

På Väsbyvägen 36 på Ljusterö finns Ljusterö golfklubb. Ljusterö golfklubb är en 18-hålsbana, som är en kuperad skärgårdsbana i vacker kulturmiljö. Miljön kring klubbhuset och banan är viktiga för dem som kommer hit. Ljusterö golfklubb ordnar aktiviteter och tävlingar, både internt och externt.

Mer om Ljusterö golfklubb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ullna golfklubb

Ullna Golf Club ligger på Roslagsvägen 36. Banan är en mästerskapsbana som är designad av Sven Tumba. Ullnas golfbanor omges av sjön Ullna. Sjön och dess strömmar spelar in på nästan varje hål. Golfklubben håller en internationell nivå och är rankad som en av Europas bästa golfbanor. Intill finns också en inomhusanläggning, Ullna Indoor Golf.

Mer om Ullna Golf Club. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Åkersberga äventyrsgolf

På Trevebovägen 3 i Åkersberga finns en 12-håls äventyrsbana, där alla spelare har samma villkor: puttar på lika villkor, en klubba och en boll. Här ordnas förutom äventyrsgolf även spännande tävlingar.

Följ Åkersberga äventyrsgolf på Facebook. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritidsförvaltningen
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
foreningsmail@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.