Österåkers kommuns logotype

Elljusspår

Anslagstavla till höger i bild med karta och beskrivning på de olika elljusspårens längd.

Det finns elljusspår på tre olika ställen i Österåker. Elljuset tänds vid skymning och släcks cirka klockan 24.00. Den mörka tiden på året är belysningen även tänd på morgonen från klockan 05.00 och släcks när det blivit dagsljus.

Hackstaspåren ligger alldeles intill Österåkers sportcentrum. Det är kommunens kanske backigaste spår. Du som vill ha en riktig utmaning kan dessutom ta dig upp för den gamla skidbacken. I Hacksta finns motionsspår på 850 meter, 1,3 kilometer, 2,5 kilometer och 5 kilometer. Alla spår utom 5-kilometersspåret har elbelysning. Längs 2,5-kilometersspåret finns en hinderbana.

Söraspåret

Söraspåret ligger precis mellan Söraområdet och Margretelund. Parkering finns vid Fjärilsvägens slut. Slingan är ett 1,2 kilometer långt elljusspår. Du får börja med en uppförsbacke, men sedan är det ganska plant.

Domaruddens spår

Från Domaruddens friluftsgård utgår ett 2,5 kilometer långt elljusspår. Det är ett brett spår, som är belagt med grus och lämpar sig även för barnvagnar och rullstolar. Dessutom finns ett 5 kilometer långt spår (5 585 meter), ett 10 kilometer långt spår samt en liten vildmarksstig.

Fritidsförvaltningen
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
foreningsmail@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad: