Österåkers kommuns logotype

Föreningar och föreningsliv

Person står i skogen, håller i en karta och bär sportkläder

I Österåker finns många föreningar inom idrott, friluftsliv och kultur. I föreningsregistret kan du hitta den förening som passar dig. Om du vill starta en förening eller söka bidrag för din förening, hittar du information om det här.

Hitta en förening

I Österåker finns föreningar för barn, ungdomar och vuxna. De finns samlade i kommunens föreningsregister. Förutom de föreningar som finns i kommunen, har de olika studieförbunden en varierande kursverksamhet.

Österåkers kommuns föreningsregister Länk till annan webbplats.

Bidrag och stöd

Du som driver en förening kan söka bidrag och stipendier för din verksamhet. På vår sida Föreningsbidrag, stöd och stipendier finns information om olika föreningsbidrag och stipendier, och hur du söker dem. Du får också veta mer om hur en idé till ett kulturprojekt kan få stöd från kommunen.

Läs mer på sidan Bidrag, stöd och stipendier

Bilda en förening

Genom att bilda en ny förening skapar du en mötesplats för människor med samma intresse. Du får också en möjlighet att påverka och förändra samhället. Att bilda en ny förening är inte svårt, men det finns en del saker som kan vara bra att tänka på.

Läs mer på sidan Bilda förening

Lotteritillstånd

I Sverige är det Lotteriinspektionen som bestämmer hur lotterier ska gå till och vem som får ge tillstånd. Kommunen har rätt att ge ideella föreningar tillstånd att sälja lotter för att finansiera en del av sin verksamhet.

Läs mer på sidan Lotteritillstånd

Kultur- och fritidsförvaltningen
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
kulturadmin@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.