Österåkers kommuns logotype

Kurator och psykolog

Alla skolor ska enligt skollagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ha tillgång till kurator och psykolog.

Kontaktuppgifter till elevhälsoteamet får du genom att kontakta respektive grundskola. Många skolor har uppgifterna på sin hemsida.

Kurator

Kuratorn har som uppdrag att se eleven i hela sitt sociala sammanhang, både i skolmiljön, på fritiden samt i hemmet. Kuratorn har som uppdrag att arbeta förebyggande och främjande, också genom att vara en del av undervisningen kring begrepp som bland annat normer, genus, samtycke, vänskap, identitet och allas lika värde.

De genomför stödsamtal med elever och har kontakt med vårdnadshavare och andra myndigheter. Kuratorn informerar även om det stöd elever och vårdnadshavare kan erbjudas utanför skolan.

Psykolog

Psykologen finns på skolan för att skapa goda lärmiljöer för eleverna och arbetar främst med stöd och konsultation till pedagogisk personal. Vid behov gör psykologen utredningar på individnivå, exempelvis för att bedöma om det finns en intellektuell funktionsnedsättning. Psykologen för också dialog med vårdnadshavare om vårdinsatser utanför skolan är nödvändiga.

Servicecenter
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
servicecenter@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.