Grundskola och fritidshem

Barn ler och kramas, pedagog pratar med barnen

Österåkers kommun har som vision att bli länets bästa skolkommun. Här finns ett brett utbud av förskoleklasser och grundskolor. Det finns skolor i både kommunal och fristående regi och olika inriktningar. Du kan själv ansöka om vilken skola du vill att ditt barn ska gå i.

Grundskola

Från höstterminen det år barnet fyller sex gäller skolplikt. Eleven går sedan i grundskolan i nio år, med två terminer per år. Året före skolstart finns förskoleklass som ett förberedande steg inför grundskolan. Skolplikt gäller även i förskoleklass. I Österåkers kommun finns 19 grundskolor. Av dessa drivs 13 i kommunal regi och 5 är fristående skolor.

Se vilka grundskolor som finns

Hitta och jämför grundskolor

Via kommunens jämförelsetjänst Hitta och jämför  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.hittar du bland annat grundskolorna i Österåker.

Att söka eller byta skola

Du som ska söka eller byta till en kommunal skola i Österåkers kommun gör det via vår e-tjänst. Vill du söka plats på en fristående skola ska du kontakta aktuell friskola för ansökan.

Läs mer om hur du söker eller byter skola på vår sida Söka eller byta skola.

Fritidshem

Fritidshem är till för barn från förskoleklass till och med vårterminen det år barnet fyller 13 år. Det kompletterar skolan och låter ditt barn utvecklas tillsammans med andra barn. Det är öppet vardagar på dagtid och under lov.

Läs mer om fritidshem

Försäkringar

Österåkers kommun har tecknat en olycksfallsförsäkring för elever inom förskola, grundskola, gymnasieskola och kommunal vuxenutbildning. Försäkringen är en grundförsäkring som gäller vid skador som orsakats av ett olycksfall, men däremot inte av en sjukdom.

Läs mer om försäkringar

Servicecenter
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
servicecenter@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.