Österåkers kommuns logotype

Särskilt stöd

Elever sitter med ryggarna mot kameran. Bär blåa kläder

Om ditt barn har svårt att uppfylla kunskapskraven i undervisningen eller har andra svårigheter ska skolan göra extra anpassningar eller ge särskilt stöd.

Här kan du läsa om vem som har rätt till extra stöd och vad det innebär, hur man får det och vem du vänder dig till.

Rätt till stöd

Alla barn och elever har olika behov under sin skolgång. Om ditt barn har svårt att uppfylla kunskapskraven eller har andra svårigheter i skolan ska skolan göra extra anpassningar eller ge särskilt stöd.

Det finns många olika former av stöd. Hur stödet utformas beror på barnet eller eleven och de behov som finns. På sidan Vilket stöd finns kan du läsa mer vilket stöd som finns för att ditt barn ska klara skolgången.

Stöd på kommunala skolor

Behöver ditt barn extra stöd kan du vända dig till pedagog eller rektor på din skola. De kommunala skolorna och Österåkers centrala elevhälsa har ett nära samarbete. Skolpsykolog, skolkurator och skolsköterska är lokalt placerade på varje skola. Den centrala elevhälsan har även skolläkare och specialpedagog som samarbetar med skolorna. På sidan Elevhälsa kan du läsa mer om vad kommunen erbjuder.

Stöd på fristående skolor

Är du vårdnadshavare på en fristående skola och har frågor om vad som gäller, kontakta skolan. På sidan Vilket stöd finns kan du läsa om fristående resursskolor.

Servicecenter
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
servicecenter@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.