Pedagogisk omsorg

Barn leker i skogen, lutar sig mot sten

I skollagen och annan lagstiftning ingår familjedaghem i det som kallas för pedagogisk omsorg. Familjedaghem är en form av pedagogisk omsorg och ingår inte i skolväsendet utan är ett alternativ till utbildning i förskola och styrs, till skillnad från förskolan, inte av någon läroplan.

Förskolans läroplan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ska dock vara vägledande för pedagogisk omsorg. Utbildning och erfarenhet hos personalen i pedagogisk omsorg skall vara sådan att en god pedagogisk verksamhet kan erbjudas.

Pedagogisk omsorg ska hålla öppet utifrån vårdnadshavares och barnens behov, högst tio timmar per dag, normalt mellan 07.00 – 17.00, men det är behovet som styr och öppettiderna kan således variera. Gruppen får bestå av max sju barn. De pedagogiska omsorgsenhterna arbetar tillsammans för möjligheten att umgås med andra barn i större grupper.

Ansök om plats i pedagogisk omsorg

På sidan Ansökan eller säg upp plats kan du bland annat läsa om hur du gör en ansökan.

Hitta och jämför

Via kommunens jämförelsetjänst Hitta och jämför Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du bland annat hitta förskolor, pedagogisk omsorg och öppna förskolor i Österåker.

Läs mer om pedagogisk omsorg i Österåker

sidan Förskolor och pedagogisk omsorg kan du läsa om den kommunala pedagogiska omsorgen.

Vill du veta mer om fristående pedagogisk omsorg besök kommunens jämförelsetjänst Hitta och jämför Länk till annan webbplats.. Där finns länkar till respektive enhets webbplats.

Servicecenter
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
servicecenter@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.