Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18.00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare.

Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18.00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare.

Vårdnad, boende, umgänge

Är det svårt att lösa frågor om vårdnad, boende och umgänge som underlättar för barnen? Då kan du få hjälp.

Informationssamtal

För att stärka barnets bästa i vårdnadsprocessen och skapa bättre förutsättningar för föräldrar att hitta egna lösningar i samförstånd behöver ni genomgå ett informationssamtal. Efter samtalet får ni ett intyg som behövs för en eventuell rättslig process.

Läs mer om informationssamtal och hur du går tillväga på sidan Separation, skilsmässa.

Avtal

Är du och den andra föräldern överens om barnets vårdnad, boende eller umgänge kan ni få hjälp att upprätta ett avtal som efter socialförvaltningens godkännande får samma betydelse som en dom i domstolen. På sidan Samarbetssamtal kan du läsa mer om hur samtalten.

Vårdnads-, boende- och umgängesutredning

Om ni inte kommer överens om frågor angående vårdnad, boende och umgänge under samarbetssamtal eller liknande är det endast domstolen som kan fatta beslut. På Sveriges Domstolars webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer.

Tingsrätten får avgöra då frågorna om vårdnad, boende och umgänge. Ofta uppdrar tingsrätten socialförvaltningen att göra en utredning. I utredningen ingår samtal med barnen, enskilda samtal med föräldrarna, hembesök, referenser från det professionella nätverket, eventuella kontakter med förskola och skola, registerkontroller från polismyndigheten och socialtjänsten.

Underhåll

Både du och din partner ska hjälpas åt att försörja barnet. Detta kallas underhållsskyldighet. Den av er som barnet inte bor hos ska betala ett underhållsbidrag. Om du eller din partner inte har möjlighet att betala underhållsbidrag kan barnet få underhållsstöd. Den förälder som barnet bor hos kan söka underhållsstöd från Försäkringskassan. På sidan Underhållsstöd när barnet bor hos dig på Försäkringskassas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om hur du gör för att få stödet.

Servicecenter
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
servicecenter@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.