Österåkers kommuns logotype

Trygghet och säkerhet

Förälder sitter med två barn i vindskydd, ser glada ut

Österåkers kommun arbetar proaktivt tillsammans med många andra aktörer i samhället. Det gör vi för att du som bor och verkar i kommunen ska kunna känna dig trygg under dygnets alla timmar.

Trygghet är en viktig det av kommunens arbete. Att Österåkers kommun ska vara en trygg kommun finns med i både kommunens övergripande vision och målstyrning, vilket avspeglar sig i kommunens arbete. Främjande insatser får stort fokus för att stärka det positiva och skapa goda förutsättningar för alla i vår kommun. Demokratiska värderingar, mänskliga rättigheter och likabehandling är grunden i det arbetet.

Det förebyggande arbetet får också stort fokus och handlar dels om att förebygga att barn och unga hamnar i kriminalitet och utanförskap, och dels om att skapa trygga platser i vår gemensamma, offentliga miljö.

Möjlighet till samverkan

Du är varmt välkomna att kontakta oss när det finns ett behov av ett förebyggande arbete med flera olika aktörer, eller där vår kunskap och erfarenhet kan komma till nytta.

Det kan exempelvis vara en trygghetsvandring i ett bostadsområde eller på en skola, vi kan informera om den aktuella lägesbilden i kommunen på ett föräldramöte, hålla en föreläsning eller en utbildning.

Trygg och säkerhet
Besöksadress
Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
184 86, Åkersberga
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.