Österåkers kommuns logotype

Näringslivet i Österåker

Person sitter i trädgårdsland och rensar, tittar rakt in i kameran

Österåker är länets mest attraktiva skärgårdskommun och här finns en stark entreprenörsanda. Var sjunde invånare driver företag och varje år startar cirka 400 nya. Det gör Österåker till en av de mest företagartäta kommunerna i hela Sverige.

Närheten till Stockholm

Österåker ligger geografiskt bra med närhet till både Stockholm, Arlanda och E4-stråket. Kommunalt är det enkelt att snabbt ta dig till och från kommunen både med bussar och Roslagsbanan. Österåker är en del av stockholmsregionens enorma möjligheter men ligger ändå tillräckligt långt ifrån Stockholm för att ha ett eget starkt näringsliv.

Många företag

Kommunen är populär och har en hög inflyttningstakt vilket går hand i hand med nyföretagande. Näringslivet i Österåker består av cirka 6 300 företag. Störst är handels- och tjänstesektorn. Cirka 400 nya företag startar i kommunen varje år.

Handelssektorn har utvecklats mycket de senaste åren. Bland annat genom byggandet av ett nytt centrum i Åkersberga samt etablering av nya handelsplatser.

Hitta nya duktiga medarbetare

Österåker har cirka 49 100 invånare. Här finns bra möjligheter att hitta kompetenta medarbetare.

Arbetsförmedlingen i Täby/Åkersberga, arbetsgivarservice hjälper dig på telefonnummer 010-487 36 00. 

Österåker engagerar sig för tillväxt i hela regionen

Visit Roslagen

Visit Roslagen arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Bolaget ägs av 160 företag och aktörer samt kommunerna Östhammar, Norrtälje och Österåker.

Stockholm Nordost

Österåkers kommun samarbetar med Danderyd, Norrtälje, Täby, Vallentuna och Vaxholm för tillväxt och gemensam arbetsmarknad. Tillsammans arbetar vi för att skapa förutsättningar för 100 000 nya invånare och 50 000 nya arbetstillfällen.

Stockholm Business Alliance

Stockholm Business Alliance är ett partnerskap mellan 53 kommuner i åtta län där fokus ligger på att attrahera utländska investeringar till Stockholmsregionen.

Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.