Österåkers kommuns logotype

Nyföretagande och tillväxt

Tre personer sitter i möte vid ett bord utomhus. Det är grönt omkring och på bordet finns datorer, block och pennor

Linda Moberg, Nyföretagarcentrum

Var sjunde Österåkers invånare driver företag och varje år startar cirka 400 nya. Det gör Österåker till en av de mest företagartäta kommunerna i hela Sverige. I april 2021 släppte Nyföretagarcentrum Sverige och Bolagsverket nyföretagarbarometern som visade att Österåker gått från plats 25 till 15 i Sverige.

Österåkers kommun arrangerar regelbundet olika slags möten där du som företagare får möjlighet att knyta kontakter, utbyta idéer och göra affärer med andra företag i kommunen.

Kom igång med ditt företag och få tillväxtrådgivning

Här har du tips på organisationer, myndigheter och företag som hjälper dig att komma igång som företagare och att vidareutveckla din verksamhet.

Nyföretagarcentrum Österåker/Vaxholm Länk till annan webbplats.

Erbjuder personlig, kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning för dig som funderar på att starta och etablera företag eller precis har startat eget i Österåker.

nyföretagarcentrum.se/osteraker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

We Are Österåker

Är ett ideellt nätverk i Österåker för företagare som gillar att lyfta varandra, dela kunskap och kontakter. Att skapa ringar på vattnet. De står för glädjen i företagandet, som att dela kunskap med andra företagare och möjligheterna de skapar i mötet mellan människor.

Vill du träffa likasinnade, få tillgång till ny kunskap och bolla dina idéer och utmaningar, träffas de regelbundet på frukostar, luncher och AW där de samtalar och lär känna varandra. Sedan starten 2020 har de genom nätverket skapat nya partnerskap, gemensamma event och relationer som givit dem vänner och affärer.

Deras träffar är öppna för alla vars företag är registrerat i Österåkers kommun. Gäller även dig som är på väg att starta eget.

weareosteraker.se Länk till annan webbplats.

Coompanion​ i Roslagen & Norrort

Erbjuder kostnadsfri rådgivning och information när ni är två eller fler som vill starta företag eller förening tillsammans. Det brukar kallas kooperativt företagande - ett entreprenörskap som ofta handlar om att möta aktuella samhällsutmaningar så som arbetslöshet, klimathot eller integration. Det kan också handla om att organisera samverkan mellan småföretagare.

coompanion.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Verksamt.se

En stor informationsbank för dig som funderar på att starta, ska starta, redan driver, vill utveckla eller ska avveckla ett företag. Verksamt.se är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket.

verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Almi

Tillväxtrådgivning för dig som har en idé om en produkt eller tjänst, ska starta, driver ett företag eller ska köpa ett företag. Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

almi.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samordningsförbundet Södra Roslagen

Rehabiliteringsansvaret är i dag uppdelat på flera sektorer där varje aktör bedriver insatser utifrån egna uppdrag och eget ansvar. Samtidigt är de olika aktörernas insatser beroende av varandra för att en väl fungerande rehabilitering ska komma till stånd. Förbundets ändamål är att för kommunerna Täby och Österåkers geografiska område svara för en finansiell samordning mellan huvudmännen inom rehabiliteringsområdet och dess insatser. Insatserna ska avse individer som är i behov av samordnade rehabiliteringsinsatser och ska syfta till att dessa uppnår eller förbättrar sin förmåga till egen försörjning genom förvärvsarbete.

finsamroslagen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ung företagsamhet

Vi samarbetar med Ung Företagsamhet som arbetar för att unga i Österåker ska se och förstå sin företagsamhet. Tillsammans utbildar vi Österåkers unga i entreprenörskap. Till exempel erbjuder båda gymnasieskolorna Österåkers kommun utbildningen UF-företagande. Dessutom har du möjlighet att få hjälp att starta upp ditt eget företag under sommaren.

Här hittar du mer information om hur du som är ung i Österåker kan komma igång med din egen verksamhet.

Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.