Om Destinationsstrategi Roslagen 2030

Peron sitter i trädgårdsland och rensar, tittar rakt in i kameran

Kommunerna Österåker, Norrtälje och Östhammar samarbetar sedan många år för att stärka och utveckla besöksnäringen i Roslagen.

Kommunerna vill ytterligare stärka sitt engagemang i besöksnäringen och genomför nu en sektorövergripande destinationsledning genom bildandet av ett destinationsråd.

Tillsammans med näringsliv och ideella krafter vill kommunerna att destinationsrådet tar ledartröjan för utveckling av Roslagen som en stark och växande besöksdestination. Under våren 2021 har en besöksnäringsstrategi för Roslagen utarbetats. Den ska kunna fungera som en röd tråd i den gemensamma destinationsutvecklingen för besöksnäringen och för de tre kommunerna Norrtälje, Östhammar och Österåker. En långsiktig destinationsstrategi för Roslagen är en förutsättning för det starka samarbete som eftersträvas.

Det finns flera goda skäl till varför Roslagen behöver planera inför framtiden. Ett sådant är att människors resmönster är i förändring, inte minst i kölvattnet efter den pågående pandemin. Ett annat är att hållbarhet sätts allt mer i fokus för våra företag och lokalsamhällen. För att klara förändringsresan behöver vi jobba tillsammans över kommungränserna och vi behöver ta tillvara de unika resurser som Roslagen besitter.

Vill du engagera dig i Österåkers och Roslagens framtid som besöksdestination? Då kan du ge din bild av Österåkers och Roslagens möjligheter som besöksdestination genom att delta på kommande workshops för att skapa handlingsplanen i januari/februari 2022. Inbjudningar kommer att publiceras i kalendern osteraker.se/naringsliv.

Vill du veta mer?

Kontakta Näringslivs- och utvecklingsavdelningen naringsliv@osteraker.se

Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.