Österåkers kommuns logotype

Kommunfullmäktige

Hand som bläddrar i papper. En mikrofon syns i bilden.

Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ. Kommunfullmäktige fattar beslut i kommunens övergripande ärenden och om kommunens budget. När du röstar i kommunvalet påverkar du vilka förtroendevalda som ska sitta i kommunfullmäktige.

Kommunfullmäktige beslutar om hur nämndernas organisation ska se ut, vilket ansvar respektive nämnd ska tilldelas och vilka förtroendevalda som ska tjänstgöra i nämnderna. Kommunfullmäktige i Österåkers kommun har 51 mandat, det vill säga ledamöter.

Kommunfullmäktiges sammanträden

Du kan ta del av kommunfullmäktiges och nämndernas sammanträdestider, handlingar och protokoll på vår sida Kallelser, handlingar och protokoll

Ta del av sammanträden

Du är välkommen att följa kommunfullmäktige i direktsändning via Radio Österåker på 103,7 MHz eller via vår egen webbsändning i direktsändning eller i efterhand.

Kommunfullmäktiges mål

Kommunfullmäktige har tagit fram fyra övergripande mål som gäller från år 2024. Du kan läsa om dem på vår sida Vision och mål.

Partierna i Kommunfullmäktige

En representant i kommunfullmäktige är detsamma som ett mandat. De olika partierna har olika många mandat i kommunfullmäktige. Det parti som får störst antal röster får också flest representanter i kommunfullmäktige, och har på så sätt större möjlighet att påverka besluten. Totalt finns 51 mandat i kommunfullmäktige. 

Ledamöter och ersättare

Sök ledamöter och ersättare i Kommunfullmäktige här Länk till annan webbplats.

Mandatperioden 2022–2026

Här ser du de partier som finns representerade i kommunfullmäktige. Under mandatperioden 2022–2026 fördelas mandaten så här:

Parti

Mandat

Moderaterna

20

Centerpartiet

2

Liberalerna

3

Kristdemokraterna

2

Arbetarepartiet-Socialdemokraterna

11

Vänsterpartiet

2

Miljöpartiet de gröna

2

Sverigedemokraterna

5

Roslagspartiet

3

Medborgerlig Samling

1

Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.