Österåkers kommuns logotype

Ljudguide om Åkers kanal

Två tjejer lyssnar på ljud från öronsnäckor

Upptäck ditt lokala kulturarv på ett nytt sätt, lyssna på berättelserna som speglar gamla Åkersberga. Detta via din mobil, kommunens webbplats eller via skyltarna längs Åkers kanal. Följ med på en resa genom Åkersbergas historia.

Lyssna på ljudguider om Åkers kanal i din mobil

Har du någon gång önskat att du kunde resa bakåt i tiden? Nu kan du lyssna på en dramatiserad ljudguide om Åkersbergas historia på Ekbacken. I ljudguiden får du lyssna till spännande berättelser om fem historiska platser utmed Åkers kanal. Du får bland annat möta vikingar som bodde på Smedby gård! Det var farligt att bo där på vikingatiden – lyssna på ljudguiden så får du veta varför!

Du kan lyssna på ljudguidens berättelser genom att skanna en QR-kod med din mobil. Du ser ett exempel på hur en QR-kod kan se ut här intill. Det finns en mängd olika appar att ladda ned för att skanna koderna, sök på QR läsare i App Store eller Google Play.

QR-koderna sitter på skyltar som finns vid de historiska platserna, men du kan även lyssna på berättelserna här nedanför. Den dramatiserade ljudguiden tar cirka 45 min.

Resan genom Åkersbergas historia gör att du på ett nytt sätt kan uppleva Åkersbergas kulturarv. Denna tur är tillgänglighetsanpassad för alla. Ljudguiderna är bäst lämpade för barn från sex år och uppåt.

Produktion: Iris Media i samarbete med Stockholms läns museum, Österåkers hembygds- och fornminnesförening och Österåkers kommun.

Kultur- och fritidsförvaltningen
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
kulturadmin@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad: