Österåkers kommuns logotype

Musik

I Österåker finns flera alternativ för dig som vill utveckla ditt intresse för musik, både kommunala och fristående verksamheter.

Musikevenemang

Om du är intresserad av att lyssna och uppleva musik kan du besöka kommunens evenemangskalender. 

Kör, orkester och musikföreningar

Det finns flera musikföreningar och körer i Österåker som spelar och sjunger allt från klassisk musik till jazz och folkmusik. Du hittar mer information om föreningar i kommunens föreningsregister. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Exempelvis har Österåker en Kammarmusikförening som turnerar i kommunen. Agriakören och Åkersberga kammarkör har sitt säte i Åkersberga och på Ljusterö står Ljusterökören för körsången. Roslagsbälgarna framför dragspelsmusik i och utanför kommunen. Åkersberga Finska förening har en finsk kör som sjunger sånger på finska.

Svenska kyrkan erbjuder ett 20-tal körer för barn och vuxna runt om i kommunen och organiserar Österåkers kammarorkester.

Musikskola

Musikintresserade barn och unga kan välja mellan tre musikskoleutövare i kommunen. Besök sidan Musikskolor för att läsa mer om utbudet.

Studio och replokaler

För dig som behöver lokaler att repa eller spela musik i finns fritidsgårdarnas replokaler och studio, det finns också möjlighet att arrangera konserter för gårdarnas målgrupp. Läs mer om replokaler och studio på fritidsgårdarnas webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kultur- och fritidsförvaltningen
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
kulturadmin@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.