Flytta till Österåker

Klappbryggan vid Åkers kanal i centrala Åkersberga. Det sitter ungdomar på bryggan. En gångbro leder över kanalen. Rosa körsbärsblommor i förgrunden. Solen skiner.

Klappbryggan vid Åkers kanal i centrala Åkersberga.

Tre mil till Stockholm, 1 100 öar, 93 mil kustlinje och ett lite härligare sätt att leva. Vi i Österåker är stolta över vår storstadsnära skärgårdsmiljö där det natursköna kulturlandskapet alltid finns nära. Här hittar du lugnet och en rik fritid för hela familjen.

Österåkers kommun är en kommun i tillväxt. Hit väljer många att flytta och vi har idag fler än 48 000 invånare. Befolkningen i Österåker är ung med en medelålder på cirka 40 år och nyföretagandet är starkt.

Möjligheternas skärgårdskommun

Skärgården är Österåkers främsta tillgång. Den attraherar inflyttare, företagare och turister. Här finns 1 100 öar och kustlinjen är 93 mil lång. Ljusterö är den största ön i kommunen. Andra stora öar är Ingmarsö, Husarö och Finnhamn. Sommartid nära fördubblas befolkningen genom våra många fritidsboende och besökare.

Till Österåker flyttar många främst för den fantastiska naturen, bomiljön och det rika fritidslivet i skärgårdsmiljö.

Närhet till Stockholm

Men även närheten till huvudstaden och världen genom flygplatsen Arlanda attraherar, liksom Stockholms universitet och Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, som ligger intill Roslagsbanan. Med bil tar det runt 30 minuter att nå Stockholms city från centralorten Åkersberga. Med tåg ett par minuter extra. Roslagsbanan har sex stationer i Österåker; Rydbo, Täljö, Åkers-Runö, Åkersberga, Tunagård och Österskär.

Servicecenter
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
servicecenter@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.