Årsredovisning

Efter årets slut följs kommunens budget upp i en årsredovisning. Årsredovisningen visar hur det gångna året har gått. Den visar vad pengarna använts till och hur kommunen lyckats med det som var planerat. De kommunala bolagen ingår också i årsredovisningen.

Kommunens ekonomi följs hela tiden upp på olika sätt. Resultatet från uppföljningarna presenteras i månadsrapporter, delårsrapporter och en årsredovisning.

I årsredovisningen finns kommunens och de kommunala bolagens ekonomiska redovisning för det gångna året. Kommunen drar slutsatser om ekonomi, investeringar och hur man har lyckats följa den uppsatta budgeten och de gemensamma målen för året.

Varje politisk nämnd beskriver årets verksamhet och hur man använt sina pengar i en förvaltningsberättelse. Ett sammandrag av styrelsens och varje nämnds förvaltningsberättelse finns med i kommunens årsredovisning. Det finns också information om hur de olika verksamheterna har konkurrensutsatts, antal anställda med mera. Årsredovisningen granskas av kommunens revisorer.

Föregående års årsredovisning behandlas av Kommunfullmäktige i april varje år. Läs mer om budgetprocessen här.

Aktuell årsredovisning

Här kan du ta del av årsredovisningen 2022. , 3.3 MB, öppnas i nytt fönster.

Servicecenter
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
servicecenter@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.