Dricksvatten

Dricksvatten är vårt viktigaste livsmedel. Nästan allt vi äter och dricker innehåller vatten, och vi består själva till största delen av vatten. Dricksvattnet ska vara rent och klart, fritt från skadliga bakterier och smaka gott.

Har du kommunalt dricksvatten är det Roslagsvatten som ansvarar för detta. Har du dricksvatten från egen brunn är det du som fastighetsägare som ansvarar för brunnens skötsel och för att undersöka vattenkvaliteten.

Vid vattenbrist kan du hämta vatten vid Roslagsvattens tappställen

Låg grundvattennivå kan medföra problem för dig med egen brunn. Om du har en brunn som har sinat eller om du av annan orsak behöver hämta dricksvatten finns flera tappställen i kommunen. Det finns sex platser där du utan kostnad kan hämta vatten i dunk. På Roslagsvttens webbplats finns kartor som visar var de är placerade Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Dessutom finns tre vattenkiosker där större mängder vatten kan köpas av företag eller privatpersoner. Mer information finns på Roslagsvattens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Här finns tappställena:

Glöm inte att ta med kärl att ta vatten i.

  • Linanäs reningsverk, Ljusterö
  • Ljusterö torg, Ljusterö
  • Margretelund, pumpstationen vid Rödbosundsvägen/Trälhavsvägen
  • Roslags-Kulla reningsverk på Skallbrovägen
  • Solberga, pumpstationen vid Solbergavägen/Isättravägen
  • Åkerstorp, pumpstationen vid Össebyvägen/Mönstringsvägen
Publicerad:
Senast uppdaterad: