Konst och gallerier

I Österåker är konsten närvarande, i kommunens lokaler såväl som i parker och torg och i konsthallar och gallerier.

Upptäck konsten i Österåker

Du kan upptäcka konsten i Österåker genom kommunens konstbroschyr, konstkarta eller via appen ”Upptäck konsten”.

Appen "Upptäck konsten" är för dig som vill gå en egen konstvandring bland Österåkers konstverk. Du får veta mer om både konstverk och konstnärer.

Appen är ett samarbete med Stockholms läns museum och innehåller konst från hela Stockholmsregionen. Appen är konstnadsfri och laddas ner via App Store eller Google play.

Via kommunens interaktiva konstkarta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du utomhusskulpturer som finns runt om i centrala Åkersberga. Kartan är även anpassad för att visas mobiltelefonen.

I broschyren kan du läsa mer om Österåkers utomhuskonst. Den finns också att hämta på Österåkers bibliotek, Länsmansgården eller i kommunens servicecenter i Alceahuset i Åkersberga.

Öppna broschyren , 5.4 MB, öppnas i nytt fönster.

Konst i offentlig miljö

Österåkers kommun har runt 900 verk i sin ägo. Tavlor och skulpturer är placerade i kommunens lokaler som skolor, äldreboenden och i kommunhuset Alceahuset. Dessutom finns ett antal utomhusskulpturer som köpts in av kommunen, Region Stockholm tidigare Stockholms landsting eller bostadsrättsföreningar.

I kommunens växande utomhusgalleri "samlas konst som representerar olika tidsanda, stilar och material.

Rymdvolym

Lightscape

Konstprojekt

På sidorna Mitt Åkersberga Öppnas i nytt fönster. och Mitt Österåker Öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om kommunens aktiva konstprojket.

Kultur- och fritidsförvaltningen
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
kulturadmin@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad: