Trygg politiker

I Österåker ska du kunna känna dig trygg som politiker. Om du upplever hot på något sätt, anmäl det till polisen och till oss i kommunen. Då får vi möjlighet att förebygga riskerna, både för dig och för dina kollegor.

Österåkers kommun accepterar inte under några förhållanden att personer som kommer i konflikt med förtroendevalda försöker påverka beslut genom hot, våld eller trakasserier. Försök till, eller genomförda hot- och våldsaktioner, är enligt lag allvarliga brott och ska därför alltid anmälas.

Österåkers kommun ska så långt det är möjligt skydda förtroendevalda och anställda från att bli utsatta för hot och våld genom lämpliga skyddsåtgärder. För dem som utsatts för sådana handlingar ska kommunen ge allt det stöd och den hjälp som är möjlig. Dels för att bearbeta det som hänt, dels för att stärka utsatta förtroendevalda och anställda i att, trots riskerna för hot och våld, tryggt kunna utföra de uppgifter som åligger dem i kommunens verksamheter.

Utbildningar

För att öka din och din familjs trygghet har vi utbildningar där du får många bra tips. Utbildningarna tar endast några minuter och fungerar både på datorn och i din surfplatta

3. Utbildning om kommunens roll i totalförsvaret (länk via mejl från tjänsteman)

Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.