Din säkerhet

Tillsammans kan vi skapa trygghet i samhället och samverka mot brott. Du som invånare kan engagera dig på olika sätt.

Som frivillig engagerar du dig ideellt när du har tid och möjlighet och bidrar till dina medmänniskor. Exempel på områden där du kan engagera dig:

Båtsamverkan

Polisen och Österåkers kommun samarbetar för att minska båtrelaterade stölder. En aktiv grannsamverkan är mycket effektivt mot brott, såväl inbrott i bostäder som i båtar.

Grannsamverkan

Polisen och Österåkers kommun samarbetar kring grannsamverkan för att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet. En aktiv grannsamverkan är mycket effektivt mot brott, såväl inbrott i bostäder som i båtar.

Nattvandring

Nattvandrande föräldrar och andra vuxna fyller en mycket viktig funktion för tryggheten på de platser där ungdomar finns. Deras uppgift är att i samverkan med kommunens personal skapa kontakt med ungdomarna. Nattvandringen utförs av lokala föreningar och skolklasser.

Om du vill veta mer om vad det innebär att engagera dig i de olika trygghetshöjande aktiviteterna, kontakta Trygg i Österåker via e-post: tryggi@osteraker.se.

Nos- och spaningspatrullen

Nos- och spaningspatrullen är en satsning för alla hussar och mattar som vill vara med och arbeta brottsförebyggande under promenaderna. Hundägare erbjuds en utbildning i samarbete med Polisen i vad som är viktigt att observera om man misstänker ett brott, hur man tipsar polisen och hur man kan upptäcka förberedelser till bostadsinbrott. Utbildningstillfällen annonseras i evenemangskalendern här på österåker.se.

Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.