Gångtunnel under Margretelundsvägen öppen igen

Roslagsvatten har genomfört ett reparationsarbete av en vattenledning vid Margretelundsvägen vid Circle K. Gång- och cykeltunneln under väg 276 är nu öppen igen. En del fastigheter kan fortfarande ha lägre tryck än normalt i vattenledningarna.

Österåkers kommuns logotype

Gångtunnel under Margretelundsvägen öppen igen

Roslagsvatten har genomfört ett reparationsarbete av en vattenledning vid Margretelundsvägen vid Circle K. Gång- och cykeltunneln under väg 276 är nu öppen igen. En del fastigheter kan fortfarande ha lägre tryck än normalt i vattenledningarna.

Naturvård och parker

Varje sommar fylls parkerna med vackra blomsterarrangemang i spännande färger och formationer. Här finns naturen in på knuten. Skogar, betesmarker och skärgården lockar människor som vill få motion, sol och frisk luft.

Inget kan väl få oss att känna att våren är på väg så som de tidiga lökväxterna. Först kommer snödropparna, sedan vintergäck. Därefter krokus, scilla, pärlhyacinter, narcisser, tulpaner och alla de andra. Österåkers kommun har planterat tusentals lökar de senaste åren. De finns längs Åkers kanal, Ekbacken, Söra, Roslagsvägen och Riddarvägen. Blomsterlökarna ska blomma i många år och gärna sprida sig. De finns i perennplanteringar, gräsmattor, buskage, parker och vid vägar. Scilla, blåstjärna, vintergäck och narcisser av olika slag lämpar sig bäst för gräsytor. I sommarblomsrabatter används mest tulpaner och allium. Ofta planteras lökarna med en traktordriven planteringsmaskin. Med maskin så går det att plantera cirka 10 000 narcisser eller 25 000 krokusar per timme.

Blomsterprogram

I maj och juni när vårens lökar slutat blomma planteras sommarblommorna. Med sina sprakande färger förhöjer de sommaren i parker, torg och längs vägar. De planteras i urnor, amplar och rabatter runt om i Åkersberga. Blomsterurnorna sköts av kommunens driftentreprenör Peab Växterna vattnas två gånger per vecka, gödslas och sköts hela växtsäsongen. Urnorna är djupa, de rymmer ordentligt med jord och torkar därför inte ut så fort.

Almsjukan

Om du upptäcker en död eller döende alm som du tror är drabbad av almsjukan är det ofta för sent att hindra spridningen av sjukdomen. Om det döda trädet riskerar att falla på exempelvis en elledning kan du göra en felanmälan via knappen nedan. Då tar kommunens entreprenör hand om trädet och säkerställer att det inte orsakar skada. Om trädet inte står på kommunens mark är det fastighetsägarens ansvar att åtgärda det.

Park och landskap ansvarar för grönområden och parker

Park och landskap på Infrastruktur och anläggningsavdelningen ansvarar för kommunala lekparker, grönytor och skogsområden. Sköter och driftar gör kommunens entreprenör Peab. Vi projekterar, bygger och underhåller. Har du upptäckt att något inte fungerar eller är fel, går det bra att felanmäla.

Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.