Österåkers kommuns logotype

Anpassad grundskola

Anpassad grundskola, tidigare grundsärskola, finns för dig som är elev i årskurs 1-9. Anpassad grundskola har en egen kursplan där du läser ämnen eller ämnesområden. I Österåker finns en anpassad grundskola på Söraskolan, på Sjökarbyskolan och på Solskiftesskolan.

På Söraskolan går elever i årskurs 1-2, på Sjökarbyskolan går elever i årskurs 1-6, på Solskiftesskolan går elever i årskurs 7-9. På Solskiftesskolan finns även en träningsskola för årskurs 1-9. Träningsskola är till för elever som inte kan tillgodogöra sig hela eller delar av utbildningen inom anpassad grundskola. I träningsskolan läser eleverna i stället ämnesområden till exempel språk och kommunikation.

Österåkers kommunala utbildnings webbplats kan du läsa mer om den kommunala anpassade grundskolan.

Mottagande i anpassad grundskola

Anpassad grundskola är till för barn som på grund av intellektuell funktionsnedsättning inte bedöms kunna nå grundskolans kunskapskrav. Innan ditt barn kan börja i anpasssad grundskola behövs ett beslut fattas av kommunen. Beslutet byggs på en utredning där det ingår en psykologisk, medicinsk, pedagogisk och social bedömning.

För mottagande i anpassad grundskola vänder du dig till utbildningsförvaltningen genom att kontakta servicecenter@osteraker.se eller ringa 08-540 810 00 Länk till annan webbplats..

Servicecenter
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
servicecenter@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.