Öppet hus på Österåkers gymnasium

Du som går i nian och är nyfiken på våra utbildningar är välkommen till ett öppet hus hos oss.

Vi på Österåkers gymnasium slår upp dörrarna och bjuder in alla som är intresserade av att studera hos oss till ett öppet hus torsdagen den 1 februari kl 18-19:00. Träffa lärare, skolledning och elever och få en inblick i hur vi jobbar på skolan. Ett bra tillfälle för dig att ställa alla dina frågor om skolan.

Programkatalog 24/25

Här kan du läsa, ladda ner eller skriva ut vår programkatalog. Bläddra i katalogen för läsåret 2023/2024! Här hittar du alla program och inriktningar.

Våra program

Är du intresserad av samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik?. Ekonomiprogrammet är en högskoleförberedande utbildning och lägger grunden förfortsatta studier inom ekonomi och juridik men även inom andra samhällsvetenskapliga områden.

På sidan Ekonomiprogrammet kan Öppnas i nytt fönster.du läsa mer om utbildningen och dess innehåll.

Om du funderar över hur vår värld är uppbyggd och söker svaren på dagens och framtidens frågor är naturvetenskapsprogrammet rätt för dig. Naturvetenskapsprogrammet ger dig en bred utbildning som på ett bra sätt förbereder dig för universitets- och högskolestudier inom naturvetenskap och teknik.

På sidan Naturvetenskapsprogrammet kan Öppnas i nytt fönster.du läsa mer om utbildningen och dess innehåll.

Brinner du för digital informationsteknik och multimediala applikationer? Teknikprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av teknik och teknikens roll i samspelet mellan människa och natur. Det kan handla om gårdagens, dagens och framtidens teknik.

På sidan Tenikprogrammet kan Öppnas i nytt fönster.du läsa mer om utbildningen och dess innehåll.

Vänder sig till dig som är intresserad av hur människa och samhälle utvecklas och fungerar idag. Det är det perfekta valet för dig som planerar att läsa vidare på universitetet för att exempelvis bli jurist, psykolog, socionom, journalist, ekonom, sjuksköterska, eller polis.

På sidan Samhällsvetenskapsprogrammet kan Öppnas i nytt fönster.du läsa mer om utbildningen och dess innehåll.

Vill du få kunskaper om mediernas roll i samhället och hur man kan använda sig av medieteknik för att förmedla budskap på ett intresseväckande sätt? Om du är intresserad av hur man bäst för ut ett budskap genom olika medier och vill lära dig hur det går till rent tekniskt, så är detta utbildningen för dig!

På sidan Digital produktion och kommunikation Öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om utbildningen och dess innehåll.

Introduktionsprogram är för dig som inte är behörig att söka till gymnasiet. Introduktionsprogrammet ska kunna hjälpa dig att bli behörig ett nationell gymnasieprogram eller guida dig ut i arbetslivet.

På sidan Introduktionsprogrammet kan Öppnas i nytt fönster.du läsa mer om utbildningen och dess innehåll.

Våra profiler

Österåkers gymnasium driver i samarbete med Österåkers golfklubb Nationell idrottsutbildningar i Golf. För att driva utbildningen behövs godkännande från golfens specialidrottsförbund och skolverket.

På sidan Golfprofil kan Öppnas i nytt fönster.du läsa mer om utbildningen och dess innehåll.

Fotbollsprofilen innebär att du kan kombinera din gymnasieutbildning med avancerad fotbollsträning.

På sidan Fotbollsprofil kan Öppnas i nytt fönster.du läsa mer om utbildningen och dess innehåll.

Vi vänder oss till dig som är en aktiv junior och vill kombinera dina gymnasiestudier med innebandy.

På sidan innebandysprofil kan Öppnas i nytt fönster.du läsa mer om utbildningen och dess innehåll.

Bildprofil

Vänder sig till dig som tycker om att teckna och måla, är kreativ och har lust att skapa med färg och form.

På sidan Bildprofil kan Öppnas i nytt fönster.du läsa mer om utbildningen och dess innehåll.

Här får du goda möjligheter att ägna dig åt och utveckla ditt musikintresse. Du deltar i smågrupper som jobbar med musik från olika genrer som framförs inför publik.

På sidan Musikprofil kan Öppnas i nytt fönster.du läsa mer om utbildningen och dess innehåll.

Individuella val

Inom den humanistiska och samhällsvetenskapliga specialiseringskursen erbjuder vi kriminologi. Kriminologi betyder ”läran om brottet”. Dagens kriminologer stöttar ofta polisen med teorier och expertis gällande förklaringar till särskilda händelser av brott. Kursen i kriminologi är en introduktion till ämnet och syftar till att ge en översiktlig bild av företeelsen kriminologi, och en övergripande allmänbildning i ämnet.

Kursen aktiekunskap passar för dig som vill fördjupa dig inom området finans. Du kommer att få lära dig om hur aktiemarknaden fungerar, om hur man sparar i fonder och andra värdepapper. Vi går igenom olika analysmetoder av aktier och fonder så du får en ökad förståelse hur privatpersoner och företag tänker när de investerar. Vidare kommer vi att bjuda in personer som arbetar med finans samt åka på studiebesök. Kursen är en fördjupning inom företagsekonomi men passar alla som sparar i aktier och fonder eller som vill ha en ökad förståelse för finansmarknaden.

AI kommer att förändra vårt sätt att se på världen. I kursen AI 1 kommer vi att undersöka problemlösning med olika AI och på vilket sätt mänsklig intelligens och AI skiljer sig åt. Vi kommer också att titta på hur lagar och regler ser ut och hur framtiden möjligen kommer att se ut. 

Publicerad:
Senast uppdaterad: