Byta skola eller program

För att du ska kunna byta till Österåkers gymnasium eller gymnasieprogram måste det finnas lediga platser kvar på det gymnasieprogram du vill byta till.

Om det inte finns några lediga platser på det program du hellre vill gå på, kan du söka till det gymnasieprogrammet vid nästa gymnasieval. Då söker du med dina slutbetyg från årskurs 9.

Fyll i följande ansökan om du önskar byta till Österåkers gymnasium.

Fyll i ansökan här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det är lättare att byta gymnasieprogram eller skola tidigt på terminen. Ju tidigare du kommer på att du vill byta, desto lättare är det att tillgodose dig alla kurser. På så vis slipper du läsa ikapp, gå om ett år eller läsa ytterligare kurser för att hänga med i undervisningen på det nya gymnasieprogrammet.

Om du ångrar ditt gymnasieval redan innan skolan har börjat kontaktar du gymnasieskolans studie- och yrkesvägledare under de första veckorna på terminen. Till och med september brukar gymnasieskolorna vara öppna för att låta eleverna byta program inom gymnasieskolan.

Om du har gått ett tag på gymnasiet och vill byta gymnasieprogram ska du kontakta skolans studie- och yrkesvägledaren. Ni kan tillsammans ta reda på vilken utbildning som passar dina intressen och framtidsplaner bättre.

Publicerad:
Senast uppdaterad: