Ekonomiprogrammet

Vänder sig till dig som är intresserad av samhällskunskap med fokus på samhällsekonomi, företagsekonomi och juridik. Utbildningen är högskoleförberedande och lägger grunden för fortsatta studier inom ekonomi och juridik men även inom andra samhällsvetenskapliga områden.

På ekonomiprogrammet studerar du grunderna i företagsekonomi och juridik. Du får möjlighet att utveckla dina kunskaper inom entreprenörskap och företagande genom att dra igång projekt och ta vara på din kreativitet. Inom ämnet samhällskunskap fördjupar du dig i samhällsekonomi. Programmet vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta inom bank, försäljning, marknadsföring, reklam, ekonomi- och personalavdelning. Utbildningen ger möjlighet till att direkt efter din ekonomexamen arbeta med ekonomi och marknadsföring i privata företag eller inom kommuner och statlig verksamhet.

Österåkers gymnasium erbjuder två inriktningar

Ekonomi

Syftar till att du ska få kunskaper om företagsekonomins olika områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Du får också lära dig hur du startar, driver och utvecklar företag.

Juridik

Här inriktas dina studier på rättsstatens betydelse i ett demokratiskt samhälle. Du studerar hur lagar och förordningar kommer till och fungerar. Du får också träna på att tillämpa rättsregler på konkreta situationer.

UF – ung företagsamhet

Du kommer att driva egna verklighetsbaserade företag, -starta-driva-utveckla-avveckla verksamheten. Samarbete sker med näringslivet i kommunen och närliggande regioner. Mer information finns på Ung företagsamhets Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. webbplats.'

Nedan hittar du ekonomiprogrammets poängplan.

Publicerad:
Senast uppdaterad: