Fotboll LIU

Fotbollsprofilen innebär att du kan kombinera din gymnasieutbildning med avancerad fotbollsträning.

Österåkers gymnasium har en lokalt certifierad Fotbollsprofil av Stockholms Fotbollsförbund. Vi jobbar efter Svenska Fotbollförbundets rekommendationer. Ett kvitto på att utbildningen bedrivs på ett utvecklande sätt. Syftet med utbildningen är att bereda gymnasieelever de bästa möjligheterna till idrottslig utveckling i kombination med studier. Träningen anpassas så att eleverna på ett bra sätt ska kunna tillgodogöra sig vald gymnasieutbildning. Då väldigt få kan livnära sig på sin idrott är det viktigt att man även gör ett studieval i sitt program utifrån andra perspektiv än enbart fotbollen. Utbildningen leds av en 3-stegs utbildad instruktör. Vi tränar både med vanlig lagträning men jobbar också med individuell- och specialträning.

Utbildningen sker på Åkersberga Sportcentrum. Inomhus under vintertid och på den uppvärmda konstgräsplanen resten av året.

Du kommer att lära dig mer om; idrottspsykologi, kostlära, pedagogiskt ledarskap, anfalls- och försvarsspel, regler och teknik, träningslära och ledarskap. Dessutom genomförs landskampsbesök, skol-DM, studieresor mm. Vi kommer även att erbjuda specialtränare i t ex. skotteknik, målvaktsträning, styrketräning mm.

Kontakta studie- och yrkesvägledarna på din skola eller på Österåkers gymnasium.

Publicerad:
Senast uppdaterad: