Energi- och klimatrådgivning

Hand som sträcker sig efter strömbrytare på väggen

Foto: Scandinav bildbyrå

Energi- och klimatrådgivningen kan ge dig råd när du vill använda energi på ett effektivare sätt. Det är en kostnadsfri och opartisk service som är för privatpersoner, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar och föreningar.

Hög belastning

Det är just nu en mycket hög efterfrågan på energirådgivningen både lokalt och regionalt.

Tips på hur du kan minska din elanvändning

Steg ett är att undersöka hur energianvändningen ser ut i din bostad. Därefter kan du genomföra både enkla åtgärder, och om du har eget hus även den del större sådan.

Exempel på enkla åtgärder är att:

  • Sänka inomhustemperaturen
  • Se till att inte möbler täcker elementen
  • Minska användningen av hushållsel
  • Se över tätningslisterna runt dina fönster och dörrar
  • Byta ut dina duschmunstycken och blandare
  • Byt ut gamla termostatrar
  • Injustera värmesystemet.

Större åtgärder kan handla om att tilläggsisolera, renovera eller byta ut fönster, installera solpaneler, installera ett centralt styr- och reglersystem, komplettera eller byta ut ditt värmesystem.

Digital rådgivning och evenemang

På Energirådgivningens webbplats finns det finns information och råd till bland annat dig som privatperson, företagare eller bostadsrättsförening.

För att så många som möjligt ska få rådgivning så anordnas gratis evenemang i form av webinarier på den regionala energirådgivningens webbplats. Boka digitala rådgivningar eller anmäl dig till andra evenemang och webinarier på olika teman här.

Kontakt, Energi- och klimatrådgivningen i Österåker

Efterfrågan på energi- och klimatrådgivningen i Österåker är hög just nu. Vi ber därför om förståelse för längre svarstider än normalt. Vi hanterar inkomna ärenden i turordning och återkommer så snart som möjligt.

Publicerad:
Senast uppdaterad: