Österåkers kommuns logotype

Belysning

Lysande fontän

Kommunen, Trafikverket, vägföreningar och samfälligheter har hand om belysningen på de olika vägar och områden som de ansvarar för. Kommunens entreprenör, Bogfelts Installation & Entreprenad AB, ser till att belysningen fungerar som den ska på de kommunala vägarna.

Två gånger per år görs ronderingar, det vill säga en kontroll av kommunens belysning. För att kunna se vilka lampor som ska bytas kan belysningen vara tänd under dagtid i områden där ronderingen pågår. Belysningen är även tänd på dagtid i områden där det har kommit in felanmälningar och belysningen måste åtgärdas.

Felsökning - tänd belysning på dagtid

Vid lampbyte eller annan felsökning måste belysningssektionen vara strömlös, därför görs felsökningen på dagtid för att undvika släckt belysning och otrygg utomhusmiljö på kvällen.

Tändningen kan i vissa fall delas med samfälligheter och föreningar, vilket gör att även belysning som inte är kommunal kan vara påslagen vissa tider.

Åtgärd av trasig belysning

Åtgärdas omedelbart

  • Fel som utgör fara för liv eller egendom
  • Fel på centrala styrsystem
  • Gruppfel

Åtgärdas veckovis

  • Felanmälda ljuspunkter åtgärdas varje torsdag. Vid många fel kan även andra dagar bli aktuella.

Åtgärdas vid rondering

  • Belysning som inte har felanmälts och som vi därmed inte känner till.

Hjälp oss att anmäla trasig belysning

Anmäla trasig belysning direkt i kommunens felanmälan.

Vid akuta fel kan anmälan göras direkt till vår entreprenör Bogfelts Installation & Entreprenad AB via telefon 08-540 811 98 mellan kl.8.00-15.30, övrig tid på journummer 08-732 57 13.

Belysningsplanen

Belysningsplanen är ett hjälpmedel för kommunen, exploatörer, bostadsrättsföreningar och vägföreningar att planera god och ekonomisk belysning.
Belysningsplanen Öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: