Österåkers kommuns logotype

Utmärkelsen Årets möjliggörare

Österåkers kommun delar ut utmärkelsen Årets möjliggörare till en medarbetare eller arbetsgrupp som aktivt arbetar med utveckling och att skapa värde för kommuninvånarna.

Utmärkelsen delas ut årligen sedan 2022 och omfattar anställda i Österåkers kommun. Såväl enskilda medarbetare som en arbetsgrupp kan nominera sig själva eller andra till utmärkelsen. Priset består av ett bidrag för kompetensutveckling och en specialdesignad statyett..

Bedömningen för att utse Årets möjliggörare görs utifrån kriterier som grundar sig i Österåkers kommuns vision och medarbetarprofil. Årets möjliggörare är någon eller några som:

  • Bidrar till en positiv utveckling för kommunens bästa och hög kvalitet för de vi är till för
  • Bidrar till andras lärande genom att dela med sig av kunskaper och erfarenheter till kollegor i organisationen
  • Tar initiativ till förbättring
  • Ser att utmaningar eller svårigheter möjliggör lärande och utveckling

Vinnare av utmärkelsen

2023

Nattpatrullen fastland

Nattpatrullen fastland tog emot utmärkelsen 2023 för sitt arbete med att skapa trygghet för kommuninvånare med trygghetslarm och som behöver hjälp nattetid. Varje natt besöker Nattpatrullen runt 40 personer och åtgärdar larm på fastlandet i hela kommunen. Det kan handla om att dämpa ångest och oro, hjälpa den som har ramlat och att göra bedömningar om akutsjukvård behövs samt att med varsamhet ta hand om människor i livets slutskede.

Läs vår nyhet om nattpatrullen fastland här

Se vår film om nattpatrullen fastland

Du kan välja att se filmen med undertext.

2022

Karin Olofsson, biträdande rektor på Söraskolan

Karin Olofsson tog emot utmärkelsen för sitt uppdrag som studie- och yrkesvägledare. Hon sprider en ljus syn på framtiden och synliggör möjligheten att förverkliga drömmar. Med stort engagemang sätter Karin fokus på ungas möjlighet att utforska olika vägval i livet och hitta sin plats som framtida självförsörjande individer. Hon stödjer och utmanar perspektiv, vilket ger hopp och framtidstro till både elever och deras vårdnadshavare. Med sin tro på varje enskild individ är hon en stor inspiration för såväl kollegorna på sin arbetsplats, som alla kollegor i Österåkers kommun.

Se vår film om Karin Olofsson

Du kan välja att se filmen med undertext.

Servicecenter
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
servicecenter@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.