Österåkers multiarena

Illustration över multiarenans entré

Just nu bygger vi 13 000 kvadratmeter rörelseglädje! Österåkers multiarena kommer att bli en unik mötesplats för skola, idrott, möten och evenemang.

I Österåkers multiarena kommer det att finnas sex idrottshallar för basket, bordtennis, boule, cheerleading, friidrott, gymnastik, innebandy, klättring, trampolin och mycket mer. Dessutom blir det massor av utrymme för inspirerande möten.

En arena utöver det vanliga

Multiarenan kommer att bli en arena utöver det vanliga. Flertalet föreningar kommer att få en specialutrustad hall att bedriva träning så väl som tävling i. Idrottsevenemang kommer att kunna hålla i hallen för basket, innebandy och bordtennis.

Här kommer det finnas plats att umgås för hela familjen eller föreningen. Det kommer att finnas kafé, sociala ytor och mötesrum för att bjuda in till en aktivitet dagar, kvällar och helger. Här kommer man att kunna hänga för att se på idrott, utöva idrott, läsa läxor före träning eller ordna mässor. Flera skolor kommer att kunna använda hallen under dagtid. Vilket möjliggör för fler unga kan testa på idrotter och aktiviteter.

Lätt att ta sig hit

Det kommer att vara lätt att ta sig hit både med buss, Roslagsbana och cykel.

Placeringen är vid korsningen mellan Svinningevägen och Näsvägen och byggnaden kommer att bli drygt 13 000 kvadratmeter stor.

Snart dags för öppning!

Anläggningen beräknas öppna för allmänheten 25 augusti 2022.

Här får du en tjuvkik

Kultur- och fritidsförvaltningen
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
kulturochfritidsnamnden@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad: