Måltider och meny på träffpunkter och särskilda boenden

I Österåker finns seniorrestauranger där både pensionärer och andra matgäster är välkomna. Många besökare uppskattar att kunna träffa andra, prata och njuta av en trevlig måltid. Menyn erbjuder ofta klassisk husmanskost och maten som serveras anpassas efter gästernas önskemål.
Här kan du se menyn med reservation för ändringar. Ingen föranmälan krävs, och lunch kostar 66 kronor för personer som är 65 år eller äldre. Smaklig måltid!
Veckodag | Lunch | Dessert |
---|---|---|
Måndag 14/4 | Kalops med inlagda rödbetor och kokt potatis | Nyponsoppa med kardemummaskorpa |
Tisdag 15/4 | Fisk Bordelaise med kall citronsås, varma grönsaker och potatismos | Färskostkaka med lingongrädde |
Onsdag 16/4 | Kålpudding med gräddsås, lingonsylt, varma grönsaker och kokt potatis | Vaniljdröm med frukt och kaksmulor |
Torsdag 17/4 | Inkokt lax med dillmajonäs, blandsallad och kokt potatis | Kladdkaka med bärsås |
Fredag 18/4 | Coq au vin - mustig kycklinggryta med varma grönsaker och kokt potatis | Citrondessert med kaksmulor |
Lördag 19/4 | Påskafton | Påskdessert |
Söndag 20/4 | Påskdagen | Bärpaj serveras med vaniljsås |
Veckodag | Lunch | Dessert |
---|---|---|
Måndag 21/4 | Dillkött med varma grönsaker och kokt potatis | Fruktsoppa med skorpa |
Tisdag 22/4 | Raggmunk med stekt fläsk, lingonsylt och varma grönsaker | Päronkaka med kardemummakesella |
Onsdag 23/4 | Fiskgratäng med anjovis, kapris och dill, kokt potatis och varma grönsaker | Lingonfromage |
Torsdag 24/4 | Köttbullar med gräddsås, lingonsylt, varma grönsaker och kokt potatis | Chokladmousse |
Fredag 25/4 | Fisk hollandaise med varma grönsaker och kokt potatis | Fredagsgott |
Lördag 26/4 | Kycklinglårfilé serveras med potatisgratäng, rödvinssås och varma grönsaker | Morotskaka |
Söndag 27/4 | Biff à la Lindström serveras med skysås, varma grönsaker och kokt potatis | Blåbärskaka med vaniljsås |
Veckodag | Lunch | Dessert |
---|---|---|
Måndag 28 april | Kåldolmar med gräddsås, lingonsylt, varma grönsaker och kokt potatis | Drottningkräm med gräddmjölk |
Tisdag 29 april | Stekt strömming med rårörda lingon, skirat smör, ärtor och potatismos | Sockerkaka med sylt och grädde |
Onsdag 30 april | Nötstek med gräddsås, gelé, varma grönsaker och kokt potatis | Citron- och fläderpaj med vispgrädde |
Torsdag 1 maj | Isterband med persiljestuvad potatis och inlagda rödbetor | Kokospäron med ingefärsgrädde |
Fredag 2 maj | Orientalisk fiskgratäng med sambal, crème fraiche och kokt potatis | Fredagsgott |
Lördag 3 maj | Kyckling Marengo med varma grönsaker och kokt potatis | Kardemummakaka med vaniljkesella |
Söndag 4 maj | Helstekt kotlettrad med grönpepparsås, grönsaker och potatisgratäng | Bärkompott med vaniljsås |
Veckodag | Lunch | Dessert |
---|---|---|
Måndag 5 maj | Ugnsgratinerad falukorv med grönsaker och potatismos | Hallonkräm med gräddmjölk |
Tisdag 6 maj | Köttfärsrutor med krämig örtsås, potatis och grönsaker | Fruktsallad med vispgrädde |
Onsdag 7 maj | Panerad fisk med remoulad, grönsaker och potatismos | Citronfromage |
Torsdag 8 maj | Italiensk kyckling med soltorkade tomater, grönsaker och potatis | Persikopaj med vispgrädde |
Fredag 9 maj | Rimmad oxbringa med grönsaker och stuvad pepparrotspotatis | Fredagsgott |
Lördag 10 maj | Gratinerad fiskfilé med crème fraiche, dill, gräslök och räkor | Äppelpaj med vaniljsås |
Söndag 11 maj | Fläskkotlett i gräslökssås med grönsaker och kokt potatis | Pannacotta med bärspege |
Veckodag | Lunch | Dessert |
---|---|---|
Måndag 12 maj | Köttfärslimpa med brunsås, gelé, grönsaker och kokt potatis | Blåbärssoppa med skorpa |
Tisdag 13 maj | Fläsklägg med gröna ärtor och rotmos | Chokladpudding med vispgrädde |
Onsdag 14 maj | Citron- och dillgratinerad fisk med grönsaker och potatismos | Ananaspaj med vispgrädde |
Torsdag 15 maj | Rosmarinkyckling med äppelcidersås, grönsaker och kokt potatis | Mockaruta |
Fredag 16 maj | Gratinerad kassler med ananas i krämig sås och kokt potatis | Fredagsgott |
Lördag 17 maj | Fiskwallenbergare med kall pepparrotssås, grönsaker och potatis | Färskostmousse med blåbärskompott |
Söndag 18 maj | Biff Stroganoff med grönsaker, kokt potatis och saltgurka | Hallonrulltårta med vaniljkräm |
Veckodag | Lunch | Dessert |
---|---|---|
Måndag 19 maj | Kroppkakor med skirat smör, lingonsylt och grönsaker | Aprikoskräm med mjölk |
Tisdag 20 maj | Rabarberkyckling med gräslök, potatis och grönsaker | Citronkaka med vallmofrön |
Onsdag 21 maj | Fiskgratäng med färskost och gräslök, grönsaker och potatismos | Persikoshalvor med vaniljgrädde och smulor |
Torsdag 22 maj | Pannbiff med stekt lök, skysås, inlagd gurka, grönsaker och potatis | Kesokaka med sylt |
Fredag 23 maj | Laxpudding med grönsaker, skirat smör och citron | Fredagsgott |
Lördag 24 maj | Ugnskyckling med tzatziki och rostade rotsaker | Mjölkchokladkräm med havrecrunch |
Söndag 25 maj | Skinkstek med brunsås, äppelmos, grönsaker och kokt potatis | Cheesecake med mangoså |
Hitta till matsalarna
- Restaurang Solgården, Norrgårdsvägen 3E. Lunch serveras klockan 11:30–12:30.
- Restaurang Solhälla, Bergavägen 22. Lunch serveras klockan 11–13.