Gå till innehåll
Österåkers kommuns logotype

Måltider och meny på träffpunkter och särskilda boenden

I Österåker finns seniorrestauranger där både pensionärer och andra matgäster är välkomna. Många besökare uppskattar att kunna träffa andra, prata och njuta av en trevlig måltid. Menyn erbjuder ofta klassisk husmanskost och maten som serveras anpassas efter gästernas önskemål.

Här kan du se menyn med reservation för ändringar. Ingen föranmälan krävs, och lunch kostar 66 kronor för personer som är 65 år eller äldre. Smaklig måltid!

Veckodag

Lunch

Dessert

Måndag 14/4

Kalops med inlagda rödbetor och kokt potatis

Nyponsoppa med kardemummaskorpa

Tisdag 15/4

Fisk Bordelaise med kall citronsås, varma grönsaker och potatismos

Färskostkaka med lingongrädde

Onsdag 16/4

Kålpudding med gräddsås, lingonsylt, varma grönsaker och kokt potatis

Vaniljdröm med frukt och kaksmulor

Torsdag 17/4

Inkokt lax med dillmajonäs, blandsallad och kokt potatis

Kladdkaka med bärsås

Fredag 18/4

Coq au vin - mustig kycklinggryta med varma grönsaker och kokt potatis

Citrondessert med kaksmulor

Lördag 19/4

Påskafton
Påskbuffé med 2 sorters sill, ägghalva, köttbullar, prinkorv, kokt potatis och ostpaj

Påskdessert

Söndag 20/4

Påskdagen
Wallenbergare serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, skirat smör och potatismos

Bärpaj serveras med vaniljsås

Veckodag

Lunch

Dessert

Måndag 21/4

Dillkött med varma grönsaker och kokt potatis

Fruktsoppa med skorpa

Tisdag 22/4

Raggmunk med stekt fläsk, lingonsylt och varma grönsaker

Päronkaka med kardemummakesella

Onsdag 23/4

Fiskgratäng med anjovis, kapris och dill, kokt potatis och varma grönsaker

Lingonfromage

Torsdag 24/4

Köttbullar med gräddsås, lingonsylt, varma grönsaker och kokt potatis

Chokladmousse

Fredag 25/4

Fisk hollandaise med varma grönsaker och kokt potatis

Fredagsgott

Lördag 26/4

Kycklinglårfilé serveras med potatisgratäng, rödvinssås och varma grönsaker

Morotskaka

Söndag 27/4

Biff à la Lindström serveras med skysås, varma grönsaker och kokt potatis

Blåbärskaka med vaniljsås

Veckodag

Lunch

Dessert

Måndag 28 april

Kåldolmar med gräddsås, lingonsylt, varma grönsaker och kokt potatis

Drottningkräm med gräddmjölk

Tisdag 29 april

Stekt strömming med rårörda lingon, skirat smör, ärtor och potatismos

Sockerkaka med sylt och grädde

Onsdag 30 april

Nötstek med gräddsås, gelé, varma grönsaker och kokt potatis

Citron- och fläderpaj med vispgrädde

Torsdag 1 maj

Isterband med persiljestuvad potatis och inlagda rödbetor

Kokospäron med ingefärsgrädde

Fredag 2 maj

Orientalisk fiskgratäng med sambal, crème fraiche och kokt potatis

Fredagsgott

Lördag 3 maj

Kyckling Marengo med varma grönsaker och kokt potatis

Kardemummakaka med vaniljkesella

Söndag 4 maj

Helstekt kotlettrad med grönpepparsås, grönsaker och potatisgratäng

Bärkompott med vaniljsås

Veckodag

Lunch

Dessert

Måndag 5 maj

Ugnsgratinerad falukorv med grönsaker och potatismos

Hallonkräm med gräddmjölk

Tisdag 6 maj

Köttfärsrutor med krämig örtsås, potatis och grönsaker

Fruktsallad med vispgrädde

Onsdag 7 maj

Panerad fisk med remoulad, grönsaker och potatismos

Citronfromage

Torsdag 8 maj

Italiensk kyckling med soltorkade tomater, grönsaker och potatis

Persikopaj med vispgrädde

Fredag 9 maj

Rimmad oxbringa med grönsaker och stuvad pepparrots­potatis

Fredagsgott

Lördag 10 maj

Gratinerad fiskfilé med crème fraiche, dill, gräslök och räkor

Äppelpaj med vaniljsås

Söndag 11 maj

Fläskkotlett i gräslökssås med grönsaker och kokt potatis

Pannacotta med bärspege

Veckodag

Lunch

Dessert

Måndag 12 maj

Köttfärslimpa med brunsås, gelé, grönsaker och kokt potatis

Blåbärssoppa med skorpa

Tisdag 13 maj

Fläsklägg med gröna ärtor och rotmos

Chokladpudding med vispgrädde

Onsdag 14 maj

Citron- och dillgratinerad fisk med grönsaker och potatismos

Ananaspaj med vispgrädde

Torsdag 15 maj

Rosmarinkyckling med äppelcidersås, grönsaker och kokt potatis

Mockaruta

Fredag 16 maj

Gratinerad kassler med ananas i krämig sås och kokt potatis

Fredagsgott

Lördag 17 maj

Fiskwallenbergare med kall pepparrotssås, grönsaker och potatis

Färskostmousse med blåbärskompott

Söndag 18 maj

Biff Stroganoff med grönsaker, kokt potatis och saltgurka

Hallonrulltårta med vaniljkräm

Veckodag

Lunch

Dessert

Måndag 19 maj

Kroppkakor med skirat smör, lingonsylt och grönsaker

Aprikoskräm med mjölk

Tisdag 20 maj

Rabarberkyckling med gräslök, potatis och grönsaker

Citronkaka med vallmofrön

Onsdag 21 maj

Fiskgratäng med färskost och gräslök, grönsaker och potatismos

Persikoshalvor med vaniljgrädde och smulor

Torsdag 22 maj

Pannbiff med stekt lök, skysås, inlagd gurka, grönsaker och potatis

Kesokaka med sylt

Fredag 23 maj

Laxpudding med grönsaker, skirat smör och citron

Fredagsgott

Lördag 24 maj

Ugnskyckling med tzatziki och rostade rotsaker

Mjölkchokladkräm med havrecrunch

Söndag 25 maj

Skinkstek med brunsås, äppelmos, grönsaker och kokt potatis

Cheesecake med mangoså

Hitta till matsalarna

  • Restaurang Solgården, Norrgårdsvägen 3E. Lunch serveras klockan 11:30–12:30.
  • Restaurang Solhälla, Bergavägen 22. Lunch serveras klockan 11–13.
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på sidan dig?