Gå till innehåll
Österåkers kommuns logotype

Måltider och meny på träffpunkter och särskilda boenden

Här kan du se menyn för kommunens träffpunkter och Görjansängen, med reservation för ändringar.

Smaklig måltid!

Renovering av Solhälla matsal

Från och med måndagen den 11 november till fredag den 15 december kommer Solhälla matsal att vara stängd för renovering.

Alternativ under renoveringen:

  • Under Solhälla matsals renoveringsperiod hänvisar vi till Solgårdens matsal där vi utvidgar öppettiderna from måndag 11:e november. Öppet mellan klockan 11:00 -13:00.
  • Tillfälliga sittplatser för hyresgästerna på Solhälla kommer ordnas i annat utrymme.
  • Det finns även möjlighet att förbeställa matlådor för upphämtning i Solhällas kök. För mer information och beställning, kontakta köket eller ring 08-540 812 02.

Vi tackar för ert tålamod och ser fram emot att välkomna er tillbaka till en nyrenoverad och trivsam matsal i december.

Prenumerera på nyhetsbrevet för seniorer

Nyhetsbrevet Senior i Österåker är speciellt utformat för dig som är senior i kommunen. Vårt mål är att se till att du är uppdaterad om vad som händer och vilka möjligheter som finns i vår kommun.

Varje månad fyller vi detta nyhetsbrev med lokala evenemang, aktiviteter, scheman för våra träffpunkter och ibland annan information som vi tror kan vara intressant för dig.

Meny vecka 50

Veckodag

Alternativ 1

Dessert

 

Måndag 9/12

Kalops serveras med inlagda rödbetor och kokt potatis

Blåbärssoppa serveras med skorpa

Tisdag 10/12

Raggmunk serveras med stekt fläsk, lingonsylt och varma grönsaker

Chokladpudding serveras med vispgrädde

Onsdag 11/12

Fiskgratäng med tomat och oregano serveras med varma grönsaker och kokt potatis

Ananaspaj med vispgrädde

Torsdag 12/12

Kåldolmar serveras med gräddsås, lingonsylt, varma grönsaker och kokt potatis

Kanelkaka serveras med vispgrädde

Fredag 13/12

Lutfisk med vitsås och kryddpeppar serveras med kokt potatis och gröna ärtor

Lussekatt och pepparkaka

Lördag 14/12

Fläskmedaljong med dragonsenapssås serveras med varma grönsaker och kokt potatis

Hallonrulltårta med vaniljkräm

Söndag 15/12

Dillkött serveras med varma grönsaker och kokt potatis

Lingonpannacotta med pepparkakssmulor

Meny vecka 51

Veckodag

Alternativ 1

Dessert

Måndag 16/12

Ugnsgratinerad falukorv serveras med varma grönsaker och potatismo

Aprikoskräm med mjölk

Tisdag 17/12

Pannbiff med stekt lök serveras med skysås, inlagd gurka, varma grönsaker och kokt potatis

Fruktsallad serveras med vispgrädde

Onsdag 18/12

Stekt strömming serveras med rårörda lingon, skirat smör, gröna ärtor och
potatismos

Kardemummakaka serveras med vaniljkesella

Torsdag 19/12

Stekt fläsk med löksås serveras med varma grönsaker och kokt potatis

Äppelpaj med vaniljsås

Fredag 20/12

Laxpudding serveras med varma grönsaker, skirat smör och citronklyfta

Fredagsgott

Lördag 21/12

Kycklinglårfilé serveras med potatisgratäng, rödvinssås och varma grönsaker

Lingonfromage

Söndag 22/12

Skinkstek serveras brunsås, äppelmos, varma grönsaker och kokt potatis

Saffranskladdkaka serveras med vanlijkesella

Meny vecka 52

Veckodag

Alternativ 1

Dessert

Måndag 23/12

Kålpudding serveras med gräddsås, lingonsylt, varma grönsaker och kokt potatis

Nyponsoppa serveras med kardemummaskorpa

Tisdag 24/12

Julbord (2 sorters sill, ägghalva, kokt potatis, julskinka, köttbullar, prinskorv,
rödbetssallad, vörtbröd med ost och Janssons Frestelse

Saffransruta

Onsdag 25/12

Ugnsstekt lax serveras med dillstuvad potatis varma grönsaker och citronklyfta

Risgrynspudding med saftsås

Torsdag 26/12

Helstekt kotlettrad serveras med grönpepparsås, varma grönsaker och kokt potatis

Brownie

Fredag 27/12

Klassisk fiskgratäng med dill och citron serveras med varma grönsaker och
potatismos

Vaniljhjärta

Lördag 28/12

Portergryta serveras med gelé, varma grönsaker och kokt potatis

Kladdkaka med bärsås

Söndag 29/12

Köttfärsrutor serveras med krämig örtsås, kokt potatis och varma grönsaker

Bärpaj serveras med vaniljsås

Meny vecka 1

Veckodag

Alternativ 1

Dessert

Måndag 30/12

Wienerkorv serveras med varma grönsaker, potatismos, gurkmajonäs, senap och
ketchup

Hallonkräm serveras med gräddmjölk

Tisdag 31/12

Nötstek serveras med potatisgratäng rödvinssås och haricots verts

Hallon- och chokladdessert

Onsdag 1/1

Fisk Bordelaise serveras med kall citronsås varma grönsaker och kokt potatis

Ostkaka serveras med grädde och sylt

Torsdag 2/1

Pytt i panna serveras med stekt ägg och inlagda rödbetor

Chokladmousse

Fredag 3/1

Isterband serveras med persiljestuvad potatis och inlagda rödbetor

Fruktcocktail serveras med vispad grädde

Lördag 4/1

Biff à la Lindström serveras med skysås, varma grönsaker och kokt potatis

Morotskaka

Söndag 5/1

Rosmarinkryddad kyckling med äppelcidersås serveras med varma grönsaker och
kokt potatis

Blåbärskaka med vaniljsås

För dig som är 65 år eller äldre kostar det 54:- utan dessert och 65:- inklusive dessert.

Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på sidan dig?