Måltider och meny på träffpunkter och särskilda boenden
Här kan du se menyn för kommunens träffpunkter och Görjansängen, med reservation för ändringar.
Smaklig måltid!
Renovering av Solhälla matsal
Från och med måndagen den 11 november till fredag den 15 december kommer Solhälla matsal att vara stängd för renovering.
Alternativ under renoveringen:
- Under Solhälla matsals renoveringsperiod hänvisar vi till Solgårdens matsal där vi utvidgar öppettiderna from måndag 11:e november. Öppet mellan klockan 11:00 -13:00.
- Tillfälliga sittplatser för hyresgästerna på Solhälla kommer ordnas i annat utrymme.
- Det finns även möjlighet att förbeställa matlådor för upphämtning i Solhällas kök. För mer information och beställning, kontakta köket eller ring 08-540 812 02.
Vi tackar för ert tålamod och ser fram emot att välkomna er tillbaka till en nyrenoverad och trivsam matsal i december.
Prenumerera på nyhetsbrevet för seniorer
Nyhetsbrevet Senior i Österåker är speciellt utformat för dig som är senior i kommunen. Vårt mål är att se till att du är uppdaterad om vad som händer och vilka möjligheter som finns i vår kommun.
Varje månad fyller vi detta nyhetsbrev med lokala evenemang, aktiviteter, scheman för våra träffpunkter och ibland annan information som vi tror kan vara intressant för dig.
Meny vecka 50
Veckodag | Alternativ 1 | Dessert |
---|---|---|
Måndag 9/12 | Kalops serveras med inlagda rödbetor och kokt potatis | Blåbärssoppa serveras med skorpa |
Tisdag 10/12 | Raggmunk serveras med stekt fläsk, lingonsylt och varma grönsaker | Chokladpudding serveras med vispgrädde |
Onsdag 11/12 | Fiskgratäng med tomat och oregano serveras med varma grönsaker och kokt potatis | Ananaspaj med vispgrädde |
Torsdag 12/12 | Kåldolmar serveras med gräddsås, lingonsylt, varma grönsaker och kokt potatis | Kanelkaka serveras med vispgrädde |
Fredag 13/12 | Lutfisk med vitsås och kryddpeppar serveras med kokt potatis och gröna ärtor | Lussekatt och pepparkaka |
Lördag 14/12 | Fläskmedaljong med dragonsenapssås serveras med varma grönsaker och kokt potatis | Hallonrulltårta med vaniljkräm |
Söndag 15/12 | Dillkött serveras med varma grönsaker och kokt potatis | Lingonpannacotta med pepparkakssmulor |
Meny vecka 51
Veckodag | Alternativ 1 | Dessert |
---|---|---|
Måndag 16/12 | Ugnsgratinerad falukorv serveras med varma grönsaker och potatismo | Aprikoskräm med mjölk |
Tisdag 17/12 | Pannbiff med stekt lök serveras med skysås, inlagd gurka, varma grönsaker och kokt potatis | Fruktsallad serveras med vispgrädde |
Onsdag 18/12 | Stekt strömming serveras med rårörda lingon, skirat smör, gröna ärtor och | Kardemummakaka serveras med vaniljkesella |
Torsdag 19/12 | Stekt fläsk med löksås serveras med varma grönsaker och kokt potatis | Äppelpaj med vaniljsås |
Fredag 20/12 | Laxpudding serveras med varma grönsaker, skirat smör och citronklyfta | Fredagsgott |
Lördag 21/12 | Kycklinglårfilé serveras med potatisgratäng, rödvinssås och varma grönsaker | Lingonfromage |
Söndag 22/12 | Skinkstek serveras brunsås, äppelmos, varma grönsaker och kokt potatis | Saffranskladdkaka serveras med vanlijkesella |
Veckodag | Alternativ 1 | Dessert |
---|---|---|
Måndag 23/12 | Kålpudding serveras med gräddsås, lingonsylt, varma grönsaker och kokt potatis | Nyponsoppa serveras med kardemummaskorpa |
Tisdag 24/12 | Julbord (2 sorters sill, ägghalva, kokt potatis, julskinka, köttbullar, prinskorv, | Saffransruta |
Onsdag 25/12 | Ugnsstekt lax serveras med dillstuvad potatis varma grönsaker och citronklyfta | Risgrynspudding med saftsås |
Torsdag 26/12 | Helstekt kotlettrad serveras med grönpepparsås, varma grönsaker och kokt potatis | Brownie |
Fredag 27/12 | Klassisk fiskgratäng med dill och citron serveras med varma grönsaker och | Vaniljhjärta |
Lördag 28/12 | Portergryta serveras med gelé, varma grönsaker och kokt potatis | Kladdkaka med bärsås |
Söndag 29/12 | Köttfärsrutor serveras med krämig örtsås, kokt potatis och varma grönsaker | Bärpaj serveras med vaniljsås |
Meny vecka 1
Veckodag | Alternativ 1 | Dessert |
---|---|---|
Måndag 30/12 | Wienerkorv serveras med varma grönsaker, potatismos, gurkmajonäs, senap och | Hallonkräm serveras med gräddmjölk |
Tisdag 31/12 | Nötstek serveras med potatisgratäng rödvinssås och haricots verts | Hallon- och chokladdessert |
Onsdag 1/1 | Fisk Bordelaise serveras med kall citronsås varma grönsaker och kokt potatis | Ostkaka serveras med grädde och sylt |
Torsdag 2/1 | Pytt i panna serveras med stekt ägg och inlagda rödbetor | Chokladmousse |
Fredag 3/1 | Isterband serveras med persiljestuvad potatis och inlagda rödbetor | Fruktcocktail serveras med vispad grädde |
Lördag 4/1 | Biff à la Lindström serveras med skysås, varma grönsaker och kokt potatis | Morotskaka |
Söndag 5/1 | Rosmarinkryddad kyckling med äppelcidersås serveras med varma grönsaker och | Blåbärskaka med vaniljsås |
För dig som är 65 år eller äldre kostar det 54:- utan dessert och 65:- inklusive dessert.