Fritidsgårdar

Vi tror på ungas egen kapacitet och uppmuntrar till delaktighet och egna initiativ. Du som besöker oss ska känna att du är med och påverkar utbudet av aktiviteter – det är din fritidsgård!

I Österåker finns fyra fritidsgårdar att välja bland; Bergagården, Ljusterögården, Tråsättragården, Solskiftesgården. Här kan du vara delaktig i ett mångfacetterat utbud av aktiviteter, ofta till rabatterade priser. Fritidsgårdarna finns för dig från årskurs 7 till den dagen du fyller 19 år. Fritidsgårdsenheten är HBTQI certifierad.

Fältgruppen ingår i fritidsgårdarna och vänder sig till barn och unga i åldern 10–18 år. Mer om Fältgruppen.

Vi finns på sociala medier

Vi använder oss av social medier såsom Facebook, Instagram, Snapchat och TIK TOK. Där kan du ta del av vad som händer på våra fritidsgårdar. Givetvis har vi en egen webbplats för fritidsgårdarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där du kan få mer information om vad vi gör. All verksamhet på fritidsgårdarna är alkohol- och drogfri.

Vi välkomnar alla att hälsa på hos oss!

Bergagården är vår centrumgård, hos oss kan du spela tv-spel, pingis, lyssna på musik, skapa i vårt hobbyrum eller bara sitta i sofforna och prata med kompisar och personal. I våra lokaler finns möjlighet till foto- och filmskapande med mera. Varje fredag och lördagskväll har vi extra aktiviteter för våra besökare och stänger då klockan 22:00.

Kontakt
Telefon: 08-540 815 78, adress: Lennart Neckmans väg 12 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 184 86 Åkersberga

Samordnare: Joel Lundgren

På en av kommunens fina skärgårdsöar ligger Ljusterö fritidsgård. Gården har i huvudsak eftermiddagsverksamhet och ligger i Ljusterö skola. Här finns Tv-spel, filmer, biljard, pysselrum med mera. Du kan fika, lyssna på musik, spela spel och på kvällstid erbjuder vi fler roliga aktiviteter.

Kontakt

Telefon: 08-540 811 96, adress: Ljusterö skola 184 97 Ljusterö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här anpassar vi aktiviteterna utifrån ungdomarnas önskemål i en demokratisk anda. Vi erbjuder aktiviteter såsom hantverksarbete, tv-spel, biljard och pingis, men vill du vara med och påverka utbudet så har du kommit till rätt gård! Din delaktighet är viktig för oss. Vi har öppet dagtid vardagar samt kvällar tisdag, onsdag och torsdag. När skolveckan har öppet har vi öppet.

Kontakt

Telefon: 08-540 815 68, adress: Solskiftesvägen 6B ​184 86 Åkersberga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Administrativ samordnare, Kristina Uddén

Tråsättragården är en fritidsgård som finns i Margretelund närmare bestämt i Tråsättraskolan. Vi erbjuder aktiviteter som till exempel biljard, Tv-spel, pingis och pyssel. Vi har öppet dagtid vardagar samt kvällar tisdag, onsdag och torsdag. När skolveckan har öppet har vi öppet.

Kontakt

Telefon: 08-540 815 70, adress: Sjöfågelvägen 1 184 86 Åkersberga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samordnare, Agneta Mattsson

Kultur- och fritidsförvaltningen
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
evenemang@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad: