Friidrottsarenor

Löparbanan på Österåkers friidrottsbana

Är du intresserad av friidrott? Här hittar du information om möjligheterna till friidrott i Österåker.

Österåkers friidrottsarena

Österåkers friidrottsarena är en modern anläggning som har vuxit fram i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets riktlinjer och håller SM-standard. Här kan alla grenar som tillhör friidrott utövas – höjdhopp, längdhopp, stavhopp, diskus, spjut, kula, slägga och löpning i alla former. De åtta löparbanorna har en modern syntetisk beläggning.

Det innebär att det är möjligt att hålla större tävlingar på arenan och det är i allra högsta grad en anläggning där aktiva kan träna även på hög nivå. Inte minst är det en anläggning som dagligdags ska fylla behovet för barn och unga med motorik- och friidrottsträning såväl under skoltid som på föreningstid.

Gräsplanen i mitten är naturgräs och kommer primärt att användas för friidrott. På läktaren ryms drygt 600 sittande och i byggnaden under sittplatserna finns fyra omklädningsrum, förråd, kanslilokal och ett café som kommer att öppna längre fram.

Du hittar friidrottsarenan på Hackstavägen i Åkersberga, intill Österåkers Sportcentrum och precis runt knuten från Hacksta friluftsområde med sin mountainbikebana, utegym, hinderbana för löpare (OCR), discgolfbanor, motionsspår och mer.

Allmänheten har tillgång till arenan under dag- och kvällstid alla dagar i veckan.

Särskilda anpassningar med anledning av pandemin:

För närvarande är byggnaden med omklädningsrummen låst. Toaletter finns i intilliggande sporthall.

Regler :

  • De två innersta löparbanorna är till för rundbanelöpning och går inte att boka av en förening – de är tillgängliga även för allmänheten när arenan är öppen (förutom vid större arrangemang och tävlingar).
  • Friidrottsarenan är primärt avsedd för friidrott.
  • Utifrån tider och standard på gräsplanen tränar och spelar även fotbollsföreningar.
  • Det råder rökförbud inom hela arenaområdet. Askkoppar finns utanför staketet.
  • Husdjur är inte tillåtna på löparbanor och gräsytor.

Öppettider för allmänheten :

Måndag till torsdag klockan 06–22 samt fredag till söndag klockan 06–19. Vid evenemang och tävlingar är arenan stängd för allmän träning.
Under öppettiderna klockan 07–22 tänds belysningen automatiskt när det inte finns tillräckligt med dagsljus och släcks automatiskt klockan 22. Vintertid är arenan stängd.

Åkersberga sportklubb

På Österåkers friidrottsarena tränar Åkersberga sportklubb, ÅSK. Deras verksamhet utgörs av friidrott, terränglöpning och längdskidåkning. Under utomhussäsongen tränar sportklubben Österåkers friidrottsarena och under inomhussäsongen i kommunens idrottshallar.

Åkersberga sportklubb erbjuder också friidrottslekis. Syftet med friidrottslekis är att leka och röra på sig, med friidrott som utgångspunkt. Åkersberga sportklubbs mål för friidrottsverksamheten är att erbjuda alla intresserade ungdomar möjligheten att träna friidrott i Österåkers kommun året om. Åkersberga sportklubb genomför tävlingar som Österåkersmilen, ÅSK-spelen och Slottssprinten.

Åkersberga sportklubb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritidsförvaltningen
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
foreningsmail@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad: