Österåkers kommuns logotype

Hallar och idrottsanläggningar

löparbanor på en friidrottsarena. En läktare syns i bakgrunden

Österåkers friidrottsarena.

Det finns många idrottsanläggningar och hallar i Österåker. Här berättar vi om några av möjligheterna.

13 000 kvadratmeter rörelseglädje! Österåkers multiarena är en unik mötesplats för skola, idrott, möten och evenemang.

Arenan innehåller sex hallar för innebandy, basket, friidrott, gymnastik, bordtennis, klättring – och mycket mer. Här finns också ett gym.

Arenans öppna ytor erbjuder ytterligare aktivitet som boule och löpning. Dessutom finns en välkomnande reception med kafé – allt på plats för ett aktivt liv och inspirerande möten.

Läs mer om Österåkers multiarena på arenans egen webbplats.

Österåkers friidrottsarena har SM-standard och färdigställdes 2018. Den hittar du på Hackstavägen i Åkersberga intill Österåkers sportcentrum.

Läs mer om friidrottsarenan

Österåkers sportcentrum har två inomhusrinkar, två fullstora bollhallar, konstgräsplan för fotboll, cafeteria och reception.

Här finns även en skateboardpark, en frisbeebana, elljusspår på 2,5 kilometer och 5 kilometer motionsspår i anslutning till anläggningen.

Läs mer om Österåkers sportcentrum. Öppnas i nytt fönster.

En hall för föreningsliv på kvällar och helger och skolidrott på vardagar. Med nedfällbara läktare och möjlighet att dela av i två mindre hallar blir Skärgårdsstadshallen en flexibel hall med många möjligheter.

Hallen har fyra omklädningsrum. Det finns också ett separat domarrum, vilket är en viktig förutsättning för att arrangera exempelvis idrottsturneringar.

Här kan du exempelvis utföra handboll, innebandy, gymnastik, basket och volleyboll.

Åkersberga tennisklubb är en av Sveriges största tennisklubbar. Åkersberga Tennishall ligger på Österskärsvägen 22 i centrala Åkersberga.

Åkersberga Tennisklubbs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa om öppettider, tävlingar, aktiviteter och annat.

Läs mer om badmintonhallar, tennishallar och padelbanor.

IP Skogen är en komplett idrottsanläggning på hjul, för stora och små evenemang. Här finns vagnar för omklädningsrum, dusch, toalett, och expedition. IP skogen har också högtalaranläggningar, målklockor, stolar och bord med mera.

IP Skogen är ett samarbetsprojekt mellan Täby, Österåker, Vallentuna, Lidingö, Danderyd och Vaxholms stad. Föreningar och fritidsgårdar med flera kan boka utrustning från IP Skogen utan kostnad. Materialet hämtas och lämnas i Täby kommun, i gatukontorets förråd på Fogdevägen 6. Transporten står du som hyr för. Allt material lånas ut kostnadsfritt.

Läs mer om den utrustning som finns på blanketten för materialspecifikation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta IP Skogen för bokning.
Epost: ipskogen@taby.se
Telefon: 08-555 594 84 (måndag och fredag 8.30–10.00).


Fritidsförvaltningen
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
foreningsmail@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.