Hallar och idrottsanläggningar

Det finns många idrottsanläggningar och idrottsplatser i Österåker.

Åkersberga tennisklubb är en av Sveriges största tennisklubbar. Åkersberga Tennishall ligger på Österskärsvägen 22 i centrala Åkersberga. På Åkersberga Tennisklubbs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa om öppettider, tävlingar, aktiviteter och annat.

Badmintonhallar, tennishallar och padelbanor

Österåkers Friidrottsarena, av SM-standard, färdigställdes 2018. Den hittar du på Hackstavägen i Åkersberga bredvid Österåkers sportcentrum.

Läs mer om friidrottsarenan

En hall för föreningsliv på kvällar och helger och skolidrott på vardagar. Med nedfällbara läktare och möjlighet att dela av i två mindre hallar blir Skärgårdsstadshallen en flexibel hall med många möjligheter. Hallen har fyra omklädningsrum. Det finns också ett separat domarrum, vilket är en viktig förutsättning för att arrangera exempelvis idrottsturneringar. Här kan du exempelvis utföra handboll, innebandy, gymnastik, basket och volleyboll.

Österåkers sportcentrum består av två inomhusrinkar, två fullstora bollhallar, konstgräsplan för fotboll, cafeteria och reception. Här finns även en skateboardpark, en frisbeebana, elljusspår på 2,5 kilometer och 5 kilometer motionsspår i anslutning till anläggningen. På sidan Österåkers sportcentrum Öppnas i nytt fönster. kan du läsa om öppettider, aktiviteter och annat.

IP Skogen är en komplett idrottsanläggning på hjul, för stora och små evenemang. Här finns vagnar för omklädningsrum, dusch, toalett, och expedition. IP skogen har också högtalaranläggningar, målklockor, stolar och bord med mera.

IP Skogen är ett samarbetsprojekt mellan Täby, Österåker, Vallentuna, Lidingö, Danderyd och Vaxholms stad. Föreningar och fritidsgårdar med flera kan boka utrustning från IP Skogen utan kostnad. Materialet hämtas och lämnas i Täby kommun, i gatukontorets förråd på Fogdevägen 6. Transporten står du som hyr för. Allt material lånas ut kostnadsfritt.

Läs mer om den utrustning som finns på särskild blankett. Kontakta IP Skogen för bokning. För bokning ring 08 - 55 55 90 00 (måndag och fredag 9.00–10.00)

Blankett Boka material IP skogen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritidsförvaltningen
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
foreningsmail@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad: