Österåkers kommuns logotype

Idrott, motion och friluftsliv

Tre personer med ryggsäckar går på rad, de befinner sig på en stig i skogen. Personen i mitten har en hund till höger om sig och längst bort i bild syns solsken.

Här har vi samlat information om olika idrottsaktiviteter, friluftsliv och motion.

Det finns flera olika träningsanläggningar i Österåker där du kan simma, spela tennis, spela fotboll och friidrotta. Kommunens största träningsanläggning heter Österåkers multiarena. På sidan Hallar och idrottsanläggningar kan du läsa mer om utbudet.

Friluftsliv och motion

Om du till exempel vill veta var Österåkers alla lekplatser ligger, få tips på var du kan bada, veta hur du slussar din båt och var du kan fiska i kommunen har du kommit rätt. I Österåker finns många golfbanor, motions- och vandringsleder, naturområden, parker och grönområden. På vintern bereder kommunen skidspår och isar. På sidan Friluftsliv och motion kan du läsa mer om utbudet. 

Idrott på barnens villkor

Idrottsrörelsen håller på att förändras. Alla idrottsförbund har gemensamt formulerat en vision om en nyfiken, inkluderande idrott som anpassas efter barns och ungas villkor och förutsättningar. Idrott- och friluftsföreningar, förbund och Österåkers kommun ska tillsammans stötta varandra i förändringen. På sidan Idrott på barnens villkor kan du läsa mer. 

Hitta din aktivitet med hjälp av karta

Använd gärna webbkartan när du snabbt vill hitta till en fotbollsplan, badplats eller ett motionsspår. Här hittar du även sporthallar, ridstigar och leder för vandring och kanot. Österåkerkartan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen till ditt aktiva liv i Österåker!​

Fritidsförvaltningen
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
foreningsmail@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.