Kontakt och öppettider
Du som är 12 år och t.o.m. 22 år är välkommen till oss på ungdomsmottagningen. Här kan du prata om sexualitet, kroppsfrågor, känslor och tankar. Du kan även få hjälp med graviditetstest, preventivmedel och kan testa dig för könssjukdomar. Du betalar inget för ditt besök.
Tystnadsplikt
Vi har tystnadsplikt och ingen annan kan läsa din journal utan ditt godkännande.
Boka tid för kontakt med kurator
Du kan boka ett digitalt besök eller ett fysiskt besök med kurator. Besökstiden hos kurator är 45 minuter.
Boka tid via telefon:
- Telefontid: Måndag, tisdag, torsdag och fredag klockan 11–12.
- Telefonnummer: 08-540 811 99
- SMS endast för tidsbokning: 073-663 42 77 Skriv ditt förnamn och att du vill boka tid så hör vi av oss.
Chatta med en kurator
Du kan också chatta med kurator helt anonymt och kostnadsfritt. Onsdagar klockan 18–20. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Boka tid för kontakt med barnmorska eller läkare
- Telefontid: klockan 11–12 varje vardag.
- Telefonnummer: 08-123 40 770
Kontakt och bokning sker via appen Alltid öppet eller via telefon. Det finns även information och telefonnummer på ungdomsmottagningar.sll.se, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.samt på umo.se.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Hitta till Ungdomsmottagningen!
Du är välkommen till Alceahuset, Hackstavägen 22 (länk till karta) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ta hiss B till plan 4 och följ skyltarna.
Postadress
Ungdomsmottagningen, Österåkers kommun, Hackstavägen 22, 184 86 Åkersberga
Behöver du tolk?
Om du har svårt att förstå svenska kan vi boka en tolk till ditt besök. Kom förbi eller ring oss, så bokar vi tolk.
Tillgänglighet
Utanför Åkersberga Ungdomsmottagning finns parkering avsedd för personer med nedsatt rörelseförmåga. Det finns även angöringsplats i anslutning till mottagningen. Vägen till mottagningen från parkeringsplatsen och från kollektivtrafiken saknar hinder vilket gör att en person med rörelsenedsättning kan ta sig fram. Hissen till mottagningen är anpassad för personer i rullstol. Det saknas automatisk dörröppnare på entrédörren till ungdomsmottagningen, men dörren är vanligtvis uppställd och är den inte det finns ringklocka.
Alla dörröppningar på mottagningen är minst 80 cm breda, mottagningen har en toalett som är anpassad för personer med nedsatt rörelseförmåga. Väntrummet har tillräckligt med plats och svängutrymme för en person i rullstol. Det finns inga trösklar på mottagningen. Mottagningen har gynstolar som kan justeras till att användas som brits men mottagningen saknar lyft.
Utanför mottagningen finns en synlig, informationstavla där det står "Ungdomsmottagning". Kontrastmarkeringar finns vid dörrarna till alla toaletter och undersökningsrum.