Österåkers kommuns logotype

Solskiftets korttidstillsyn

Solskiftets fritids erbjuder korttidstillsyn för skolungdomar med särskilda behov enligt LSS-lagen. Verksamheten ligger i ett bostadsområde med närhet till skog och mark. Vi vill att din dag ska kännas meningsfull och att du får ett bemötande som är anpassat efter dina villkor och behov.

Verksamhet och aktivitet

Vi riktar oss till barn eller ungdomar med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Vi har även lång erfarenhet av olika tilläggshandikapp som till exempel epilepsi, talsvårigheter och rörelsehinder.

Verksamheten ligger i ett bostadsområde med närhet till skog och mark. Solskiftet har en fin innergård med möjlighet till aktivitet och lek. I närheten finns bland annat naturområden, lekplats stall och vacker, stillsam miljö och skog. Det finns även skyddad trädgård för lek och gemenskap. För oss är det viktigt att du är trygg, därför kommer du ha samma rum, träffa samma kamrater och i möjligaste mån även samma personal när du bor hos oss.

När du börjar hos oss får du en kontaktperson med extra ansvar för dig och för att du ska trivas och ha det bra känner trygghet. Vi erbjuder dig en aktiv och meningsfull fritid i grupper som är anpassade utifrån åldrar och behov.

Öppettider

Solskiftets korttidstillsyn har öppet alla eftermiddagar efter att skolan är slut och under skollov klockan 06.30-17.30. Vi har också öppet under klämdagar och studieledighet. Endast under årets helgdagar har vi stängt.

Personal och bemanning

Personalen som arbetar här har lång erfarenhet av sitt arbete. De har också god kännedom om olika pedagogiska metoder. I personalgruppen finns både kvinnliga och manliga medarbetare i olika åldrar.

Personalen är viktig och ska hela tiden utvecklas i sin yrkesroll. Det görs genom utbildningar, kurser och regelbunden handledning.

Kvalitet och värderingar

Vår målsättning är att ge dig rätt förutsättningar att utvecklas positivt. Vi vill att din dag ska kännas meningsfull och att du får ett bemötande som är anpassat efter dina villkor och behov.

Genom att arbeta med tydliggörande pedagogik stöttar vi dig så att din dag blir förutsägbar och begriplig och därmed också hanterbar. Vi samarbetar med dig, din familj och din skola och tillsammans med dig upprättas en så kallad genomförandeplan. I planen formuleras målsättningar och hur vi ska arbeta för att nå dessa. Det är kontaktpersonen som ansvarar för att planen följs upp och ändras vid behov. Planen innehåller också ett individuellt schema för din vistelse på korttidstillsynen.

Ge dina synpunkter, klagomål eller förslag

Du kan lämna din synpunkt genom att använda webbformuläret Klagomål, synpunkt eller förbättringsförslag.

Ansök om korttidstillsyn

Om du vill söka eller önska plats på Solskiftet behöver du ha ett biståndsbeslut, kontakta socialförvaltningen via servicecenter för mer information om hur en ansökan går till.

Kontakt för ansökan

Servicecenter
08-540 810 00

Kontakt samordnare

Tomas Toll

08-540 814 77

tomas.toll@osteraker.se

Kontakt enhetschef

gabriella.morell@osteraker.se

Hitta hit

Solskiftesvägen 3C

184 36 Åkersberga

Visa på karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: