Österåkers kommuns logotype

Halo korttidsvistelse

Halo är en korttidsverksamhet för barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Här får du möjlighet att upptäcka en ny miljö och träffa nya vänner. Utifrån dina behov ser vi till att du har det bra och är trygg. Vi erbjuder dig en aktiv fritid och åker ofta i väg på olika utflykter.

Verksamhet och aktivitet

Halo är en korttidsverksamhet för dig med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Att vara på korttids kan fylla många olika syften. För en del kan det vara ett sätt att frigöra sig från hemmet, öka sin självständighet och utveckla sina sociala förmågor. Det kan också fungera som avlastning för föräldrar och syskon.

På Halo finns plats för fem barn och unga, alla har sitt eget rum. Vi tycker att det är viktigt med kontinuitet, därför kommer du ha samma rum, träffa samma kamrater och i möjligaste mån även samma personal när du bor hos oss.

På Halo får du förutsättningar för en aktiv fritid med goda kompisrelationer. Genom att tillsammans prata om hur du haft det på Halo och planera för hur nästa period ska se ut, säkerställer vi att din tid hos oss blir som du önskar. Vi arbetar med förslagslådor, anslagstavlor och gemensamma ”husmöten” för att dina tankar och idéer ska bli tydliga för oss. Där kan du också lämna önskemål på aktiviteter och maträtter vilka vi försöker att tillgodose. Halo har öppet alla dagar i veckan.

Här finns en del schemalagda aktiviteter men även utrymme för egna val. Du kan till exempel få hjälp med läxorna, spela ett sällskapsspel eller läsa en bok i lugn och ro. I våra olika aktivitetsrum kan du välja mellan bland annat pyssel, dator och tv. Vid köksön kan du vara med och laga mat eller baka. Här finns också en liten uteplats med grill.

Personal och bemanning

På Halo arbetar personal som har lång erfarenhet av autismspektrum och god kännedom om pedagogiska metoder. Vi har bemanning dygnet runt. När du börjar hos oss får du en kontaktperson med extra ansvar för att du ska trivas och ha det bra.

Kvalitet och värderingar

Vår målsättning är att ge dig rätt förutsättningar att utvecklas positivt. Vi vill att din dag ska kännas meningsfull och att du får ett bra bemötande.

Genom tydliggörande pedagogik stöttar vi dig så att din dag blir förutsägbar och begriplig och därmed också hanterbar. Tillsammans med dig upprättas en så kallad genomförandeplan. I planen formuleras målsättningar och hur vi ska arbeta för att nå dessa. Det är kontaktpersonen som ansvarar för att planen följs upp och ändras vid behov. Planen innehåller också ett schema för din vistelse på korttids.

Ge dina synpunkter, klagomål eller förslag

Du kan lämna din synpunkt genom att använda webbformuläret Klagomål, synpunkt eller förbättringsförslag.

Ansök om korttidsvistelse

Om du vill söka eller önska plats på Halo behöver du ha ett biståndsbeslut, kontakta socialförvaltningen via servicecenter för mer information om hur en ansökan går till.

Kontakt för ansökan

Servicecenter
08-540 810 00

Kontakt samordnare

Tomas Toll

08-540 814 77

tomas.toll@osteraker.se

Kontakt enhetschef

gabriella.morell@osteraker.se

Hitta hit

Solskiftesvägen 3A

184 36 Åkersberga

Visa på karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: