Österåkers kommuns logotype

Halo korttidstillsyn

Halo erbjuder korttidstillsyn för skolungdomar över 12 år med särskilda behov enligt LSS-lagen. Verksamheten ligger centralt i Åkersberga. Vi vill att din dag ska kännas meningsfull och att du får ett bemötande som är anpassat efter dina villkor och behov.

Verksamhet och aktivitet

Halo är till för ungdomar över 12 år med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Verksamheten finns på Solskiftesvägen 3A och det är enkelt att ta sig hit med bil, buss eller till fots från Åkersberga Centrum. När du börjar hos oss får du en kontaktperson med extra ansvar för dig och för att du ska trivas och ha det bra känner trygghet. Vi erbjuder dig en aktiv och meningsfull fritid i grupper som är anpassade utifrån åldrar och behov.

Vi erbjuder dig en aktiv och meningsfull fritid. Här finns en del schemalagda aktiviteter men även utrymme för egna val. Du kan till exempel få hjälp med läxorna, spela ett sällskapsspel eller läsa en bok i lugn och ro. I våra olika aktivitetsrum kan du välja mellan bland annat pyssel, dator och tv. Vid köksön kan du vara med och laga mat eller baka. Här finns också en liten uteplats med grill. Vi har även husmöten där du kan komma med synpunkter och önskemål och idéer.

Öppettider

Halo har öppet alla eftermiddagar efter att skolan är slut och under skollov dagtid. Vi har också öppet under klämdagar och studieledighet. Stängt har vi endast under årets helgdagar.

Personal och bemanning

Personalen som arbetar här har lång erfarenhet av sitt arbete. De har också god kännedom om olika pedagogiska metoder. I personalgruppen finns både kvinnliga och manliga medarbetare i olika åldrar.

Kvalitet och värderingar

Vår målsättning är att ge dig rätt förutsättningar att utvecklas. Vi vill att din dag ska kännas meningsfull och att du får ett bra bemötande.

Genom att arbeta med tydliggörande pedagogik stöttar vi dig så att din dag blir förutsägbar och begriplig och därmed också hanterbar. Vi samarbetar med dig, din familj och din skola och tillsammans med dig upprättas en planering. I planen formuleras målsättningar och hur vi ska arbeta för att nå dessa. Det är kontaktpersonen som ansvarar för att planen följs upp och ändras vid behov. Planen innehåller också ett individuellt schema för din vistelse på korttidstillsyn.

Ge dina synpunkter, klagomål eller förslag

Du kan lämna din synpunkt genom att använda webbformuläret Klagomål, synpunkt eller förbättringsförslag.

Ansök om korttidstillsyn

Om du vill söka eller önska plats på Halo behöver du ha ett biståndsbeslut, kontakta socialförvaltningen via servicecenter för mer information om hur en ansökan går till.

Kontakt för ansökan

Servicecenter
08-540 810 00

Kontakt samordnare

Tomas Toll

08-540 814 77

tomas.toll@osteraker.se

Kontakt enhetschef

gabriella.morell@osteraker.se

Hitta hit

Solskiftesvägen 3A

184 36 Åkersberga

Visa på karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: