Metodverkstan

Metodverkstan är en mötesplats för förskolans läroplan i praktiken.

Miljöbild på Metodverkstans ljusbord

Vår utvecklingsledare Frida Samuelsson, som ansvarar för Metodverkstan, är föräldraledig läsåret 2023-2024 och istället välkomnar vi Christina Bengtsson till oss. Här kan du läsa mer om Christina.

Christina kommer att ta emot grupper i Metodverkstan under förmiddagarna tisdagar och onsdagar. På eftermiddagarna finns det möjlighet att få uppföljande insatser kopplat till arbetet i Metodverkstan. I augusti kommer det att vara möjligt att boka besök. Håll utkik på hemsidan. Tiderna brukar gå åt fort.

Följ gärna Pedagogcentum på Instagram för att få en inblick i verksamheten.

I Metodverkstaden tillsammans med Christina kommer ni få möta hundraspråkligheten på olika sätt och utifrån de behov och processer er barngrupp och verksamhet befinner sig i. Grundläggande tekniker kring olika material och uttryck. Leken som en övergripande metod vilket är ett av förskolans stora uppdrag samt utforskande och undersökande.

Några av de mötesplatser som kommer finnas är bygg och konstruktion, fantasilek, måleri, lera, tecknandet, digitalisering, naturmaterial och återbruk.

Från och med vecka 34 (tisdagar och onsdagar) har ni möjlighet att börja boka in er tillsammans med era barngrupper under förmiddagen på Metodverkstan. Har ni önskningar att komma som pedagoger/arbetslag för fortbildning så går det bra under eftermiddagarna tisdagar och onsdagar.

Christina har gärna en dialog med er efter att ni bokat in ett datum med syfte att mötas och skräddarsy efter just era behov, intresse och processer.

VARMT VÄLKOMNA!

Vid frågor kontakta Christina Bengtsson direkt via mail.

Pedagogcentrum
Besöksadress
Alceahuset plan 3, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun, 184 86 Åkersberga
Publicerad:
Senast uppdaterad: