Österåkers kommuns logotype

Krisinfo för barn och unga

Flicka och pojke tittar på en datorskärm

Lilla Krisinfo är en webbplats för barn och unga som berättar när det händer någonting allvarligt som påverkar många människor i Sverige.

Här hittar du information om hur du kan vara förberedd på allt möjligt som kan hända. Och om hur samhället funkar när något händer. Det kan till exempel vara en översvämning, ett stort strömavbrott, ett krig, en sjukdom som smittar många eller något annat.

Vuxna ansvarar för att barnen är trygga i en kris, men barnen kan också ha kriskoll. Om strömmen försvinner, om någon är skadad eller om det börjar brinna, är det bra om så många som möjligt i familjen vet vad ni ska göra eller vad ni inte ska göra.

Här finns smarta råd om bland annat strömavbrott, hjärt- och lungräddning, eldning och oväder. Eller lära dig hur du kan hjälpa till när någon har skadat sig, läsa om hur Nato fungerar, och om kriget i Ukraina.

Informationen kommer från svenska myndigheter.

Här hittar du Lilla Krisinfo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor och svar om Nato på Lilla Krisinfo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lilla Krisinfo är en del av Krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: