Föräldrastödsprogram

Två personer med en glad pojke emellan sig.

Här kan du som är förälder hitta kurser och gruppträffar som hjälper dig att utveckla ditt föräldraskap.

Egentligen krävs ingen forskning för att övertyga oss om att bra relationer med våra barn är viktiga. Det vet vi redan. Däremot är det inte alltid så självklart hur vi åstadkommer det. De flesta av oss föräldrar kan känna igen oss i vardagssituationer där relationerna sätts på prov. Hur hanterar vi bråk och protester? Hur undviker vi stressiga situationer? Hur kan vi förebygga konflikter? Hur skapar vi harmoni kring matbordet? En sak är säker. Ingen förälder är ensam om dessa funderingar.

Nedan hittar du de kurser som erbjuds just nu:

ABC vänder sig till alla föräldrar och finns i tre versioner anpassat efter åldern på ditt barn:

  • ABC 0-2 år
  • ABC 3-12 år
  • ABC tonår (13-18 år)

Kontakt, Alla Barn i Centrum

Information och kontakt om Alla Barn i Centrum för föräldrar med barn 3-12 år och ABC tonår 13-18 år

Har du barn mellan 1 och 2 år och vill bidra till forskning om stöd till föräldrar med små barn? Då har du möjlighet att delta i en forskningsstudie där vi prövar effekterna av ett nytt stöd till föräldrar, Lilla ABC. Hälften av de som tackar ja till att delta i studien lottas till att delta i föräldraträffar i Lilla ABC och hälften till fyra korta föreläsningar om föräldraskap och barns utveckling. Föräldraträffarna i Lilla ABC handlar om hur du kan stödja ditt barns utveckling och hantera utmaningar som förälder. Föräldraträffarna leds av utbildade gruppledare. Små barn är välkomna att följa med!

Om ni blir lottade till gruppen som erbjuds fyra korta föreläsningar så sker de digitalt och länkar kommer att skickas via mail.

Vi startar grupper när vi får tillräckligt många intresserade. Nästa planerade start blir i slutet av januari eller i början av februari, vi har grupperna på onsdagar mellan 14.00-15.30 på Öppna förskolan.
Visst låter det spännande!?

Kontakt och anmälan

Måne Bylund, Öppna förskolan (för mer info och anmälan)
08-540 816 60

Annika Dyrke, BVC Sju Systrar
annika.dyrke@ptj.se
08-540 801 43

KOMET, KOmmunikationsMETod, är ett föräldrastödsprogram där föräldrar får verktyg för att minska bråk och konflikter med sina barn. Vårterminen 2023 erbjuds en grupp för föräldrar med barn i åldern 3-11 år som bor i Österåkers kommun. Programmet är kostnadsfritt.

Föräldrar och två erfarna gruppledare träffas vid 11 tillfällen. Träffarna innehåller föreläsningsavsnitt, filmer och diskussioner och mellan träffarna får du uppgifter att arbeta med på hemmaplan ihop med ditt barn. Har ni möjlighet att delta som föräldrapar och ihop med bonusföräldrar rekommenderar vi det.

KOMET baseras på inlärningspsykologi och är ett beteendebaserat samspelsprogram som riktar sig till dig som upplever att du har dagliga bråk och konflikter med ditt barn.

Anmälan till kursen

Du anmäler dig via evenemanget KOMET - föräldrastödsprogram.

Publicerad:
Senast uppdaterad: