Österåkers kommuns logotype

Träffpunkter och aktiviteter för äldre

Äldre kvinna äter mat, hon är festligt klädd.

Det finns många olika träffpunkter, mötesplatser och aktiviteter för dig som är äldre i Österåker. Här berättar vi om några av dem.

Träffpunkter

Kom som du är och ta del av aktiviteter och social samvaro. Du behöver inte göra någon föranmälan och aktiviteterna är kostnadsfria om inget annat anges.

Läs mer om våra träffpunkter i Österåker.

Sportskola för seniorer

Är du sugen på att röra på dig tillsammans med andra? Då är du varmt välkommen till vår sportskola för seniorer, en kostnadsfri aktivitet för dig som är 65 år och äldre. Tillsammans lär vi oss mer om vikten av motion och genomför lugna gymnastikp

ass en gång i veckan.

Läs mer om seniorsportskolan!

Hälsosamtal våren 2024

Hälsosamtal är ett värdefullt sätt att samla in upplevelser och erfarenheter från dig som är äldre om hur du bäst kan uppnå och bibehålla en god hälsa och välbefinnande.

Därför bjuder vi i februari 2024 in alla som har fyllt 80 år till hälsosamtal i små grupper. Dessa samtal varar i cirka en timme och leds av personal från Vaxholms stad med kunskap och erfarenhet om hälsa och välmående.

Vi vill med hjälpa av dessa lära oss mer om hur vi kan bli bättre på att underlätta och stärka välbefinnandet. Vi vill också underlätta för dig som är äldre och vill hitta aktiviteter, föreningar eller annat som stärker välbefinnandet.

Läs mer om hälsosamtal och om hur du anmäler dig.

Evenemangskalender

Missa inte vår evenemangskalender med många tips på aktiviteter.

Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.