Funkisfestivalen

Illustrativ festivalbild

Funkisfestivalen är en melodifestival för dig som är 15 år och uppåt, har kognitiva eller neuropsykiatriska funktionsvariationer inom LSS och bor, jobbar eller går i skolan i Österåkers kommun.

För att delta ska du vara 15 år eller äldre och ha insatser via LSS, Lagen om särskilt stöd. Du ska också bo, jobba eller gå i skolan i Österåkers kommun.

Funkisfestivalen i Österåker anordnas genom ett samarbete mellan socialförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen.

Om du är nyfiken på hur det funkar att vara med i Funkisfestivalen kan du läsa mer på Funkisfestivalens webbplats.  Länk till annan webbplats.

Vill du vara med i årets Funkisfestival?

Audition till nästa Funkisfestival i Österåker anordnades den 29 september på Fyren på Stationsgränd 18 i Åkersberga. Missade du när det var audition i Åkersberga? Inga problem! Du kan fortfarande anmäla ditt intresse och få chansen att uppträda. Filma dig när du sjunger en sång. Skicka filmen till Maria Alvo Barba senast den 28 oktober via fildelningstjänsten wetransfer.com Länk till annan webbplats.

Du kan också skicka din film till maria.alvobarba@osteraker.se eller ring 08-540 814 45 Länk till annan webbplats.

Läs vår nyhet Musikfesten Funkisfestivalen igång igen

Delfinal 19 januari 2023

Artisten som ska representera Österåker bestäms på delfinalen på Berga teater den 19 januari 2023. Artisterna som är med får coachning i sång tillsammans med Österåkers Musikskola för att vässa sina framträdanden ytterligare

Funkisfestivalen 2021

Festivalbild med Sofia Stenkrona som håller i ett diplom. Det står Diplom Semifinal på diplomet.

Sofia Stenkrona från Svinninge tävlade i Funkisfestivalens riksfinal 2022

2021 anordnades Funkisfestivalen för första gången i Österåker. En audition hölls i november och från den gick sju artister vidare till delfinal på Berga teater i februari 2022. Juryn utsåg Sofia Stenkrona till vinnare och hon gick vidare till semifinal. Sofia gick sedan vidare till riksfinalen, som hölls i augusti på Stockholm Waterfront.

Läs vår nyhet om när Sofia Stenkrona tävlade i riksfinalen

Du kan se riksfinalen på Funkisfestivalens Youtubekanal. Länk till annan webbplats.

Publicerad:
Senast uppdaterad: