Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18.00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare.

Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18.00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare.

Kontaktperson SoL

Två personer samtalar under en promenad

Kontaktperson enligt Socialtjänstlagen (SoL) är en insats för personer med psykiska funktionsnedsättningar.

Kontaktpersonen är en medmänniska, som ska bidra till att du får ett rikare socialt liv. Vi utgår alltid från dina behov och bemöter dig med omtanke och kunskap.

Verksamhet och aktivitet

Du och din kontaktperson kommer att träffas regelbundet som stöd eller för att umgås och göra trevliga saker tillsammans. Ni planerar tillsammans vad ni vill göra utifrån dina önskemål. För att få en kontaktperson krävs ett beslut från biståndsenheten. Du ansöker om kontaktperson hos kommunens biståndshandläggare.

Personal och bemanning

Vi söker en passande kontaktperson utifrån dina önskemål. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Alla har tystnadsplikt, vilket innebär att kontaktpersonen inte får berätta vidare om dig.

Kvalitet och värderingar

Kontaktpersonens uppgift enligt Socialtjänstlagen (SoL) ska vara att hjälpa den som har en psykisk funktionsnedsättning att bryta sin isolering genom samvaro och hjälp till kontakter med andra. Vi utgår alltid från dina behov och bemöter dig med omtanke och kunskap.

Ge dina synpunkter, klagomål eller förslag

Du kan lämna din synpunkt genom att använda webbformuläret Klagomål, synpunkt eller förbättringsförslag.

Ansök om kontaktperson SoL

Om du vill ansöka Kontaktperson behöver du först ha ett biståndsbeslut, kontakta socialförvaltningen via servicecenter för mer information om hur en ansökan går till.

Kontakt för ansökan

Servicecenter
08-540 810 00

Samordnare

susanne.lindberg@osteraker.se

Kontakt enhetschef

gabriella.morell@osteraker.se

Hitta hit

Solskiftesvägen 3 C

184 33 Åkersberga

Visa på karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad:
Senast uppdaterad: