Kontaktperson LSS

Två personer samtalar under en promenad

I enlighet med LSS-lagen kan du med funktionsnedsättning ansöka om en kontaktperson. Kontaktpersonen är en medmänniska som ska bidra till att du får ett rikare socialt liv. Vi utgår alltid från dina behov och bemöter dig med omtanke och kunskap.

Verksamhet och aktivitet

Om du har en funktionsnedsättning och behöver bryta isolering och utanförskap kan du ansöka om en kontaktperson. En kontaktperson fungerar som en medmänniska som kan följa med på fritidsaktiviteter, ge stöd och råd i vardagen eller bara umgås. När och var ni träffas och vad ni hittar på är upp till er. Det är dina intressen som styr aktiviteterna.

Personal och bemanning

För att stödet ska fungera bra är det viktigt att kontaktpersonen är en person som du trivs med. Vi hjälper dig att hitta rätt person.

När vi anställer nya kontaktpersoner läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Vi är noga med att alltid ta referenser och begära utdrag från polisens belastningsregister. Alla har tystnadsplikt, vilket innebär att kontaktpersonen inte får berätta vidare om dig.

Kvalitet och värderingar

Vårt mål är att kontaktpersonen ska bidra till att du kan leva ett rikare socialt liv. Vi lägger stor vikt vid att hitta kontaktpersoner som vill bygga upp en relation med dig som ska vara en längre tid. Vi har lång erfarenhet och vi lyssnar hela tiden på dig för att bli ännu bättre.

Ge dina synpunkter, klagomål eller förslag

Du kan lämna din synpunkt genom att använda webbformuläret Klagomål, synpunkt eller förbättringsförslag.

Ansök om kontaktperson LSS

Om du vill ansöka Kontaktperson behöver du först ha ett biståndsbeslut, kontakta socialförvaltningen via servicecenter för mer information om hur en ansökan går till.

Kontakt för ansökan

Servicecenter
08-540 810 00

Samordnare

susanne.lindberg@osteraker.se

Kontakt enhetschef

Gabriella.morell@osteraker.se

Hitta hit

Solskiftesvägen 3 C

184 33 Åkersberga

Visa på karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: