Österåkers kommuns logotype

Vi vill veta hur trygg
du som bor i Österåker känner dig!

En solig vårdag. En lekpark vid ett lägenhetsområde.

Norrgårdsvägen i Åkersberga.

För att ytterligare öka tryggheten genomför Österåkers kommun en trygghetsmätning före sommaren. Med hjälp av den vill vi ta reda på hur trygg du som bor i Österåker känner dig i din närmiljö.

I slutet av mars inträffade två explosioner vid flerbostadshus i centrala Åkersberga. Kommunen tar händelserna på största allvar och har intensifierat trygghetsarbetet på flera olika sätt. Vi har i den händelsen, liksom alltid, en nära samverkan med polisen.

Dagarna efter explosionerna arbetade våra fältassistenter aktivt för att möta ungdomar och ge stöd till dem som behövde någon att prata med och möten hölls med de närmast berörda. Kommunen satte även in en extra bevakning med väktare av området Norrgårdsvägen, Skolvägen, Storängsvägen samt centrum för att utöka bevakningen av området nattetid.

Samtidigt ser vi till att jobba med tryggheten i centrala Åkersberga bland annat genom trygghetsvandring, trimma ner höga buskar, tidigarelägga och utöka blomsterplanteringar. Vi har dessutom ansökt om att få använda ordningsvakter i ett större område än vad vi har i dag i centrala Åkersberga.

Trygghetsundersökning

Är du en av de slumpvis utvalda Österåkersbor som får ett sms med en länk till kommunens trygghetsundersökning? Det tar tio minuter att svara på frågorna. Alla svar är mycket värdefulla och kommer att användas i kommunens trygghetsarbete. Självklart är svaren anonyma. Tack för att du hjälper oss att utveckla kommunens trygghetsarbete!

Prata med polisen och kommunen

För fler möjligheter att prata med kommunen och polisen på olika platser i Österåker se österåker.se/evenemang.

Felanmälan

Rapporter från Österåkersborna är avgörande för ett fortsatt lyckat arbete för ökad trygghet i Österåker. Upplever du att en plats inte är trygg kan du rapportera det till kommunen via appen Felanmälan Österåker. Finns också som e-tjänst på österåker.se/felanmälan.

Tips!

Tillsammans kan vi skapa trygghet i samhället och samverka mot brott. Vill du, dina grannar eller din förening också engagera er? Läs mer på österåker.se/nattvandring och kontakta tryggi@osteraker.se.

Texten är från Ditt Österåker #3 2024.

Publicerad:
Senast uppdaterad: